Politiet skal finkjemme et utmarksområde ved Smalfjordvann for å sikre spor, opplyser Finnmark politidistrikt i en pressemelding.

– Det er et stort og omfattende åstedsarbeid som ligger foran oss, sier politiadvokat Anja Mikkelsen Indbjør.

Mandag fant politiet en død person i Tana. Funnet ses i sammenheng med en mann i 30-årene som har vært meldt savnet siden fredag 16. juni. Da forsvant han fra boligen til moren sin.

Ikke identifisert

– Vår etterforskning avdekket flere områder som vi ønsket å få undersøkt nærmere, og vi igangsatte søk med politipatrulje med bistand fra hundeekvipasjer. Funnet ble gjort i forbindelse med dette, sier Indbjør til NTB.

Avdøde er ikke formelt identifisert og skal obduseres for å avklare dødsårsaken og ID. Indbjør vet ikke når dette er klart.

Politiet skal nå undersøke flere steder i samme område, og politiet skal jobbe seg innover mot stedet der avdøde ble funnet. Det er satt opp sperrebånd på stedet.

– Samtidig pågår et stort etterforskningsarbeid med avhør av vitner, gjennomgang av elektronisk utstyr og beslag som er gjort i saken, sier Indbjør.

Anker varetektsfengsling

En mann i 20-årene er siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge. Politiet etterforsker nå saken som drap, men siktelsen er ikke endret.

– Den er ikke endret, men det gjøres en fortløpende vurdering etter hva som framkommer i forbindelse med etterforskningen, sier Indbjør til NTB.

Den siktede mannen ble lørdag varetektsfengslet i fire uker. Han nekter straffskyld, og hans forsvarer, advokat Trond Pedersen Biti, har anket fengslingen.

Årsaken til fengslingen var bevisforspillelse.

– Siktede er ikke i en situasjon der han kan påvirke bevisene. Politiet har bevisene. Elektroniske spor er hos Kripos, og politiet gjennomfører åstedsundersøkelser og har sperret av området, sier Biti.

Han tror lagmannsretten er klar med en avgjørelse senest onsdag.