Tre av årskullene (2006, 2007 og 2008) holder til i BUL-hallen én gang i uka, mens 2004- og 2005-kullene trener i gymsalen ved Gakori skole. Leder i BULs barneidrettsgruppe, Tore Kalland, skulle gjerne samlet alle på ett sted.

– Vi er glade for timene vi har blitt tildelt, men aller helst skulle alle våre unge utøvere fått trene inne i en skikkelig hall. Slik situasjonen er nå har vi sett oss nødt til å prioritere slik at de yngste får trene i BUL-hallen og de litt eldre i gymsalen i Gakori. Det er kjedelig å gjenta seg selv, men hallproblematikken i Alta må løses. Vi kunne gitt ungene et bedre tilbud dersom vi hadde hatt flere spilleflater tilgjengelig, fastslår Kalland.

Mye lek

Men i går var det ikke hallmangelen som ble viet oppmerksomhet, men selve idrettsgleden blant de mange unge utøverne. Akkurat hvor mange barn som var innenfor BUL-hallens fire vegger fra klokken 17.00 til 19.00 på tirsdag er ikke enkelt å svare på, men det er ingen tvil om at de som var der hadde det morsomt. De to yngste kullene var først ut i det som regnes som starten på en ny sesong for barneidretten i Bossekop UL.

– Det er mye lek blant de yngste, men vi forsøker en gradvis tilnærming til håndballen, som er en av våre prioriterte innendørsidretter. Det er kaotisk når det myldrer med unge og lekne utøvere, men det er litt av sjarmen ved barneidretten. Samtidig er det organisert kaos, og for mange deres første møte med organisert idrett. Vi har imidlertid veldig dyktige aktivitetsledere som holder orden på det som skjer, forteller barneidrettslederen.

Variasjon og mangfold

Det var ikke bare ute på banen at det var trangt om plassen. Mange foreldre hadde tatt turen til BUL-hallen for å følge sine aktive småtroll fra tribunen.

– Vi er fornøyde med oppfølgingen fra foreldrenes side. Jeg tror de lar seg imponere over hvor godt ungene deres blir tatt vare på. Vi har etter hvert opparbeidet oss god erfaring på dette området, og vi synes det er viktig med variasjon og mangfold. Som nevnt har vi en myk tilnærming til idrettsgrenene som finnes i BUL. I løpet av året skal de leke masse, men også bli bedre kjent med idretter som håndball, skøyter, langrenn og fotball, sier Kalland til A-sporten.

Selv med 250 registrerte utøvere lover Kalland & co at de skal finne plass til flere dersom behovet er der.

– Det var kanskje ikke alle som fikk med seg at vi startet opp denne uka. Så det vil være mulig å møte opp i BUL-hallen tirsdag i neste uke for å melde seg på. Vi har plass til alle som ønsker å være med, smiler Tore Kalland.

Bruk piltastene på tastaturet til å bytte bilde!