I et brev til Mattilsynet ber naturvernrådgiver Eggen om et møte for å diskutere hva som kan gjøres med blant andre linekroker og avfall fra fiskeri som har havnet på avveie i Finnmark.

Han påpeker at det gjennom flere år har blitt avdekket et omfattende og pågående problem med fiskeredskaper på avveie ved flere fiskerihavner i Fylket.

– Saken er gjort kjent gjentatte ganger i medier, også med omfattende bildemateriale som viser lidende sjøfugler. NOF (Norsk Ornitologisk Forening) har tatt opp saken med Mattilsynet uten at situasjonen er tatt tak i, skriver han.

Får møte

Til Altaposten kan Naturvernrådgiveren fortelle at Mattilsynet har invitert til møte med NOF.

– Vi er veldig opptatte av å få i gang strakstiltak, så dette setter vi pris på.

Har fremdriftsplan

Videre i brevet påpeker Eggen at NOF sitter med kunnskap til problemstillingen og mener derfor at de har en naturlig rolle i dette arbeidet.

– Vi har tidligere skissert en fremdriftsplan der første steg er å avdekke omfanget. Vi mener det er viktig å få oversikt over alle steder dette skjer, og hvilke prosesser som skaper problemet. En slik kartlegging vil danne grunnlag for konkrete tiltak.

Han avslutter med å be Mattilsynet ta en klar og aktiv rolle umiddelbart.

– Konkrete brudd på forurensningsloven med følger for bestemmelser i dyrevelferdsloven i i ulike kommuner, siden flere kommuner beviselig ikke klarer å håndheve lovverket.