Mats Vicente Thomasen har jobbet for Conteinerservice i 11 år, og faren har drevet selskapet i han beskriver som «en mannsalder». Til Altaposten forteller Mats at hele situasjonen med Øksfjord-Hasvik ferga er latterlig.

– Jeg har aldri opplevd dårlige fergesamband. De tar ikke store biler når det er lett bris, forteller Mats og sier at han filmet det hele.

– De går ifra kai uten meg andre gang på rad. Det er så ufattelig tragisk at det skal være sånn at man ikke kommer seg hjem for å hente barna i barnehagen. De lover at man får bli med neste gang, men man kan ikke stole på dem som er om bord, sier han.

Bedre før?

Mats tenker, som manga andre, tilbake på den gamle ferga Åfjord. En fantastisk båt, ifølge han.

– Den gikk uansett vær og vind. På de 11 årene jeg har kjørt, har jeg kun vært stående igjen seks ganger. Tenk på oss som skal drive butikk. Det funker dessverre ikke når fergen er så dårlig. De passer bedre på land som diskotek, enn å være på sjøen, sier sjåføren oppgitt.

– Opp til skipsføreren

Rederisjef i Boreal Sjø AS, Steinar Johan Mathisen forklarer at det ikke er uvanlig at større kjøretøy og yrkessjåfører må stå igjen på kai.

– Dette har med sikkerheten om bord på båten å gjøre. Mange ganger er det mye sjøgang og da har skipsføreren det siste ordet for hvem det er ansvarsfullt å ta med ferga, sier Mathisen.

– Er det slik at alt var bedre før?

– Det stemmer nok ikke, sier rederisjefen.