Først ute er Bjørnar Bull, som kommer fra en kjent idrettsfamilie i Alta, med erfaring fra ballidretter. Tiden får vise om han har peiling på vinteridrett.

– Jeg tror Norge tar 8 gull. Finn Hågen Krogh prikker inn toppformen og tar minst ett gull, fastslår Bull.

Foto: Privat

– Klæboe er bankers

Eiendomsmegler Daniel André Adamsen er god på prisanslag og tipper på 23 medajer totalt, derav 12 gullmedaljer.

– Johannes H. Klæboe er det ingen tvil om. På damesiden er Marit Bjørgen og sprinter Maiken Caspersen Falla klare gullkandidater, men har Heidi Weng som en liten outsider. Ellers tror jeg på Johannes Thingnes Bø og Daniel Forfang, som jo tok verdenscupseier i helga.

Foto: Privat

– Blir 11 gull

Lise Lotte Lund Martnes var kjent for sine saftige taklinger på fotballbanen – og nå får vi se om timingen er like god på OL-tipping.

– Det blir 11 gull til Norge i OL, er tipset fra Martnes.

– De største favorittene i mine øyne er Klæbo og Bjørgen, er stalltipset fra aronnesingen.

Lise Lotte Lund Martnes (t.h) Foto: Privat

– Tar 15 gull

Blant de optimistiske er Inger Elin Utsi, i sin tid en meget talentfull skiløper fra Kautokeino og toppidrettsgymnast i Nordreisa.

– Norge tar 15 gull. Jeg satser på at Johann Forfang fra Sapmi og Nord-Norge klarer å holde hodet kaldt under hoppingen  og blir olympisk mester. Det hadde vært så utrolig gøy med en suksess fra Nord-Norge, siden Finn-Hågen Krogh ikke har vært i form og Anna Odine Strøm ikke får hoppe.

Foto: Arkiv

Tror på hopper

GLR-redakør Nils Martin Kristensen i Kautokeino er en travel kar og tipper i farta på 27 gull. Vi har en mistanke om at han egentlig tenkte på antall medaljer, men velger å la kristensen framstå som årets optimist.

 – Hvem er den største norske OL-favoritten?

– Hopperen Daniel Andre Tande.

Foto: Johan Mathis Gaup

– Vinner tremila

Varaordfører Anita Håkegård Pedersen har lang fartstid som utøver og trener, blant annet som håndballspiller på høyt nivå. Hun er også tante til en av OL-profilene, nemlig skøyteløper Sverre Lunde Pedersen. Hun peker imidlertid på Marit Bjørgen som Norges største favoritt, nærmere bestemt 30 kilometer klassisk.

– Vi tar 15 gull, er tipset fra Anita.

Foto: Privat

Håper på laggull

Morten Broks har mange timer bak seg i hoppbakken. Han var også kombinertutøver og senere trener med base i Oslo.

– Jeg tipper åtte gull. Jeg krysser fingrene for kombinertlaget med Riiber og Andersen på laget. Hadde dem som utøvere da jeg var trener i KollenHopp, så da får man jo en spesiell nærhet til hva de presterer.

Foto: Privat

Tror på Johannes

Emilie Pedersen er ikke like optimistisk som mange andre når det gjelder gullfangsten.

– Jeg tipper på seks gull. Jeg har aller mest tro på at skiskytter Johannes Thingnes Bø og hopperen Daniel-André Tande, sier Pedersen.

Foto: Magne Kveseth

– Tror på 25 medaljer

Sigrid Aas hevdet seg i landstoppen som skiløper for en del år tilbake og har ekstra kompetanse i ryggen med Petter Eliassen som «gubbe».

– Jeg tipper på 25 medaljer, derav åtte gull. Min største favoritt er jo Finn Hågen på 15 km fri.  Ellers tror jeg Høstflot Klæbo tar flere medaljer og sannsynligvis gull. Tror også Cologna og Svindal tar gull.

Foto: Privat

Satser på Bjørgen

Knut Johan Strøm Karlsen er nøysom og lander på fem gull.

– I tillegg blir det 12 sølv og to bronse, mener han, som avslører en viss spørrende holdning til hele OL-sirkuset.

– Av OL-favoritter vet jeg ikke hvem som er med. Bjørgen kanskje...

Tror på Klæbo

Tidligere Kautokeino-lensmann Klemet Klemetsen mener Norges nye rakett i skisporet er den desidert største favoritten under OL. Johannes Høsflot Klæbo er gullgrossisten i år.

  – Hvor mange OL-gull tror du Norge tar?

– Det tror jeg blir fem.

Foto: Arkiv

Lundby som garantist

Spreke Tina Engseth fra Spenst er ikke snauere enn at hun går for 14 gull til Norge i OL.

– Det er jo muligheter i ganske mange øvelsa, men da skal alt klaffe. De største garantistene for OL-gull tenker jeg er Johannes Klæbo eller Maren Lundby. Men håper selvsagt aller mest på at Finn-Hågen skal få oppleve å ta ett OL-gull, gjerne individuelt.

Foto: Arkiv

– Blir stor gullfangst

Vår egen kombinertlegende Håvard Klemetsen fra Kautokeino er heller ikke snau i trua på edelt metall i Sør-Korea. Han tipper hele 15 gullmedaljer.

  – Hvem blir den største norske profilen?

– Ingen tvil; Johannes Høsflot Klæbo!

Foto: Svein Halvor Moe

– Heia Bråten

NRK-journalist og tidligere snapchat-konge for Radio Alta Stian Sætermo mener det blir 28 medaljer, derav ni gull. Hans største favoritt er imidlertid av det mer sjeldne slaget.

– Det største gullhåpet, eller den jeg håper tar gull, er free- ski-kjører Øystein Bråten. Han har allerede imponert i x-games og er en soleklar medaljekandidat for Norge. Bortoverski kan for mange bli litt kjedelig, da er det mye mer fart og action i freeski-løypa, så oppfordrer alle til å se på Bråten.

Foto: Privat

Lander på snittet

Jarl Erik Aas har bak seg en fortid som en meget habil skiløper i unge dager og følger godt med.

– Det ble 9 gull i 2010 og 11 i 2014. Så jeg tipper på snittet: 10 gull, sier Aas.

 – Hvem har du mest tro på?

– Johannes Høsflot Klæbo og Johannes Thingnes Bø.

Foto: Hanne Larsen

Stoler på Bjørgen

Ingvild Hågensen, toppscorer for Dalen-damene og i 3. divisjonen i 2017 totalt, er optimistisk med hensyn til norsk suksess i OL. Hun tipper at Norge tar 12 gull og utroper Marit Bjørgen til Norges fremste gullsanker.

Foto: Frikant