Til tross for at 15 personer er siktet og to er pågrepet i forbindelse med den største aksjonen noensinne i Finnmark, når det gjelder nedlastning og oppbevaring av ulovlig overgrepsmateriale, så mener politiet i Finnmark at de skal klare å løse sakene uten ekstra ressurser.

– Vi har organisert oss på en helt ny måte i forhold til hvordan vi drev før, nærpolitireformen gjør at vi har etablert felles enheter og en geografisk enhet. Det gjør at vi kan koordinere ressursene bedre og ikke minst etterforskningen på en bedre måte, sier etterforskningsleder ved Finnmark politidistrikt, Svein Erling Mikalsen, som mener man forøvrig har personell nok til å drive denne type etterforskning i Finnmark.

– Vi har både teknisk og taktisk kompetanse til det og dette er saker som er høyt prioritert og som vi vil bruke mer tid på fremover. Vi har tilgang til avansert dataverktøy og vi kan overvåke IP-adresser.

– Vil det ta lang tid å etterforske sakene? Dette gjelder barn som kan være lidende i dette øyeblikk.

–– Vi har de tilgjengelige ressursene til å etterforske denne saken i Finnmark poilitidisktrikt. Vi har kjempemasse dyktige politifolk ute i de geografiske driftsenhetene, men vi får også taktisk og teknisk bistand fra Kripos i den ene saken, sier Mikalsen.

På spørsmål fra ifinnmark om hvordan de har jobbet konkret med saken, så sier Mikalsen at de har overvåket nettet. Mikalsen sa til pressen at de har fått økt kompetanse på dette feltet og at de har kunnskapen i Finnmark for å avdekke denne type kriminalitet.

Mikalsen sa til sist at han ser med bekymring på at så mange i Finnmark har lastet ned overgrepsmateriale av barn.

– De som gjør dette må være beredt på å bli straffeforfulgt i fremtida, sa Mikalsen, som mente at dette trolig ikke var den siste saken fra Finnmark.