– Mine år i nord har gitt meg god kunnskap om våre områder som jeg har tatt med inn i mitt arbeid i nasjonale styrer og utvalg som Norsk Jazzforum og Fond for utøvende kunstnere. Det å framsnakke de unike og de sterke signaturene fra våre områder har vært og er viktig for meg, sier Rasmussen i en pressemelding.

Lang erfaring

41-åringen kommer fra stillingen som musikkprodusent for Nordnorsk Jazzsenter. Han har også vært prosjektleder og kunstnerisk leder for prosjekter som Nordnorsk Jazzsenter og Rytmisk Kompetansenettverk i Nord (RYK) har gjennomført, slik som konsertforestillinga Northern Jazz Expo under Bodø Jazz Open i 2015, konsertforestillinga Varder under festspillene i Nord-Norge 2017 og  Northern Expo 2018.

– Jeg er brennende opptatt av våre lokalsamfunn og verdien dette har for vår landsdel og vårt land, der kultur spiller en stor og viktig rolle.

– Scene Finnmark er en skatt som må pleies med omhu. Med musikere på enormt høyt kunstnerisk nivå, god administrasjon og med mange flotte arenaer som skoler, kirker, samfunnshus, scener og andreunike arenaer er mulighetene mange. Vi kan gjerne pakke inn kulturen i fine ord og uttrykk, men det viktigste er at det skapes god og virkningsfull kultur for et bredt publikum der Scene Finnmark tar sine oppdragsgivere og publikum på alvor, sier han.