Fra torsdag av blir butikken i Alta én av totalt 15 som skal selge utvalgte matprodukter fra den norske bonden.

Da utvider kjeden matsatsningen med seks nye butikker spredt over hele landet.

Har trua

– Vi er svært glad for å kunne åpne en ny kanal for bønder hvor de kan selge sine produkter. Det er tross alt de som eier felleskjøpene, sier butikksjef Ola Haugen i Alta.

Butikksjef Ola Haugen gleder seg til å kunne tilby matvarer til husholdningene i Alta. Foto: Astrid Krogh / Arkiv

Satsningen er et samarbeid mellom Nortura, TINE og Felleskjøpet. Butikksjefen forteller videre at sortimentet i første omgang vil innholde produkter som ost i forskjellige varianter, smør, skinke, svinekjake, spekemat, pølser og karbonader.

– Vi har stor tro på at det er marked for dette i Alta og har montert tre egne kjølere. Så dette blir spennende, fortsetter Haugen.

Butikksjefen lover også en smakebit av godbitene åpningsdagen.

– Har du lyst på en smaksprøve og demonstrasjon er det bare å møte opp mellom klokken 12 og 14, smiler han.

Før oppdatering ble det skrevet at smaksprøve og demonstrasjon er torsdag mellom klokken 10–12. Dette er feil. Riktig tid er mellom 12–14.

– Bondens mat ut i bondens butikk

Selve prøveprosjektet startet våren 2021, da kunne man få kjøpt matprodukter på utvalgte butikker.

– Dette er et nytt steg i vår satsing på å bygge Felleskjøpet som en kanal hvor bonden også selger produktet sitt. Vi er allerede den største totalleverandøren av driftsmidlene bonden trenger for å produsere maten. Med denne nye utvidelsen får vi enda mer av bondens mat ut i bondens butikk, sier Trond Fidje, nordisk konserndirektør for detaljhandel i Felleskjøpet Agri i en pressemelding.