Kautokeino kommunes kulturpris for 2013 ble i ettermiddag delt ut til MaritAnne Sara eller Mikkol Ivvara Jovsseha Ivvara Máret Ànne om man vil. Hun fårprisen for en særs variert kunst- og kulturinnsats.

Ordfører KlemetErland Hætta sa da han delte ut prisen at hennes utdanning fra Kautokeino,Tromsø og London viser metropolenes betydning for samisk kunst. Og det er enallsidig kunstnerisk produksjon hun har bak seg, blant annet som kurator forstørre kunstutstillinger tilbake til 2003 og som billedkunstner selv.

Bilder og ord

Marit Anne erogså forfatter og ga i fjor ut ei bok, som i år kommer som lydbok. Og som ikkedet var nok, så er hun allerede godt i gang med den neste, som presenteres tilpåskefestivalen, forteller ordføreren.

- Det var ogsåMarit Anne Sara som sto for den aller første utstillingen i is og snø, da ThonIce Adventure ble lagd for første gang. På toppen av dette harkulturprisvinneren designet en rekke cd-cover for samiske musikere og ogsåstått for design av antrekk for musikere.  Vinneren har også designetmønstre som klesdesigneren Anne Berit Anti bruker på sin stoffer i Abantidesign sin kolleksjon, sier Klemet Erland Hætta.

Samlerkunstnerne

Marit Anne Sarafår også prisen for sitt arbeid med å samle kommunens unge kunstnere og fremmeet godt miljø for kunst og kultur i Kautokeino, heter det i begrunnelsen. Hvordet blir lagt til at hun har hatt separatutstillinger ved Sami Siida museet iInari, Krane galleri i Tromsø, Vardobaiki sami senter på Evenes og det samiskehus i Olso, for å nevne noen. Nå er hun opptatt med en utstilling i Hammerfest,Oaivemozit/Galskap/Madness.