Megler Daniel Andre Adamsen i Eiendomsmegler1 frykter ikke at han vil bli alene på visningen over påske når to hytter i Bollo skal ha visning. Den ene med prisantydning på 1,6 millioner kroner, den andre på 2.75 millioner kroner. Men med en årlig festeavgift til Fefo på hele 15.000 kroner som kommer i tillegg for det dyreste objektet, rygger mange potensielle kjøpere.

Eiendomsmegler Daniel André Adamsen i Eiendomsmegler 1. Foto: Eiendomsmegler 1

– Det er to ulike typer hytter vi har ute til salg i Bollo. Den dyreste er helt ny, den andre en tradisjonell, men attraktiv hytte bygd på 80-tallet. For mange høres prisantydningen på 2,75 millioner for den dyreste sikkert å være skremmende høy, men faktum er at dette ikke nødvendigvis kun er kjøp for de med svært tykk lommebok, sier Adamsen i en kommentar skjærtorsdag.

Vanlig ung familie

Overfor Altaposten tenker megleren høyt om hvem som kan bli kjøper. Egentlig ser han for seg en relativ lik profil på kjøperne til begge objektene.

– Selv den dyreste hvor vi snakker om kjøpesum opp mot tre millioner tror jeg vi vil få en helt vanlig familie blant de som er klar til å betale prisantydningen, og kanskje noe over den. En mulig kjøper er en familie som har bygd bolig for rundt 10 år siden, prioritert å legge av penger og har en god del egenkapital. I tillegg har boligen steget mye i verdi, og det er mulig å låne/refinansiere med grunnlag i boligen. Et par med to eller tre barn som ønsker å prioritere tid og penger på en aktiv fritid ut fra hytte i et område med mange muligheter, synser Adamsen.

Normal pris

Han forteller at begge objektene i Bollo har en kvadratmeterpris på noe under 35.000 kroner. Den ene hytta selges av SB2 og den andre av en privatperson.

– Den årlige festeavgiften er veldig forskjellig. For den minste er den vesentlig lavere enn de nyeste og største, sier megleren som ikke vil ha noen mening om nivået som Fefo i dag legger inn for nye hytter/tomter. Men kommentarfeltene på sosiale medier levner ingen tvil om hva folk mener om nivået.

– Det er uansett prisnivået Fefo har lagt seg på for nye hytter i Bollo, og festeavgift på fra 10.000 til 15.000 kroner årlig er det vi må regne med. Ikke bare i Bollo, men også i andre områder hvor Fefo er grunneier, påpeker Adamsen og sier at årlig festeavgift for boliger på Fefo-grunn nå er i sjiktet 15.000 til 20.000 kroner årlig.

– Ingen kø

Megleren vil bli veldig overrasket om det ikke kommer flere potensielle kjøpere på visningene.

HØY PRIS: Kvadratmeterprisen på hytta er i underkant av 35.000 kroner, men både uthus og grillstue på tomta gjør prisen mer spiselig for de fleste. Hytta i hyttebyen i Bollo har en prisantydning på 1,6 millioner kroner. Foto: Eiendomsmegler1

– Den dyreste er i en prisklasse som tilsier at det ikke vil være veldig mange, men noen få som har finansiering klar, eller har en god plan for finansieringen. Den andre hytta er i en prisklasse som trekker flere, og vi vet at dagene etter påske er det enkelt å selge hytte. Årsaken er at mange har ferske opplevelser fra påska bak seg, kanskje etter besøkt hos venner som har hytte eller på annen måte har fått inspirasjon til å bli hytteier.

– Du er sikker på at selv den dyreste hytta vil bli solgt til prisen som antydet?

– Sikker kan man aldri være, men det vil overraske meg mye om ikke begge disse hyttene er salgbare for prisantydningen.

Fakta om den dyreste (SB2-hytta):

  • kr 2 750 000

  • Primærrom 77 m2

  • Bruksareal 80 m2

  • Rom 5

  • Soverom 4

  • Byggeår 2018

Fakta om hytte i hyttebyen:

  • kr 1 600 000

  • Primærrom 48 m2

  • Bruttoareal 53 m2

  • Bruksareal 48 m2

  • Rom 3

  • Soverom 2

  • Byggeår 1983