Mandag satte Rema 1000 ned prisene på smågodt til fem kroner hektoen. Store innkjøp som ble gjort før påske og en mildere priskrig enn forventet, skal ifølge kjøpmann Kjetil Haugsnes ved Rema 1000 i Alta sentrum være årsaken.

– Påsken i år var ikke like høy på godteri som i fjor. Hele bransjen var i forkant og forberedt på en priskonkurranse. Det vi si at vi har godt med varer og vi kan godt ha en kampanje for å trekke folk.

–  Det er godt med godteri. Nå er det mange som har langfri, samt at det er pinse neste uke og da er det greit å kjøre sånt i forkant, sier Haugsnes.

Frukt og grønt

Det er altså drøye seks uker siden sist butikkjedene sist dumpet prisene, da i forbindelse med påsken. At Rema 1000 kun har fokus på billig godteri for å trekke folk til butikkene, mener Haugsnes ikke stemmer.

– Vi kjører kampanjer gjennom hele året på forskjellige ting, og nå kjører vi en på smågodt.

Blir det ikke for mye fokus på søtsaker?

– Vi har også kampanjer på frukt og grønt hele tiden. Akkurat nå har vi blant annet epler til 15 kroner, som vanligvis koster 40 og juice til 25. Dette er normale kampanjeperioder som går gjennom hele året. At det er smågodt som går nå, er på bakgrunn av hva vi har tilgjengelig i butikk, sier kjøpmannen.