Altaposten var mandag i kontakt med styreleder Anders Onarheim i North Energy, for en kommentar rundt den ferske dommen. North Energy vant overfor tingretten fram i hovedpunktet, nemlig at avskjedigelsen av Erik Karlstrøm var gyldig.

– Jeg har sett dommen, og den var som forventet. Vi synes Karlstrøm ikke har oppfylt sine forpliktelser som administrerende direktør, og mener avgjørelsen er riktig. Retten har oppfattet saken på riktig måte slik vi ser det, sier Onarheim.

Tingretten konstaterer at ingen av partene vant saken i det vesentligste, og at partene dermed må dekke sine egne saksomkostninger.

– Likevel har det primære for oss helt klart vært spørsmålet rundt avskjedigelsen, de øvrige punkter har vært ting som dukket opp etter hvert. Det viktige for oss var at vi gjorde en grundig vurdering rundt avskjeden, og at tingretten mener dette var riktig å gjøre. Dommen viser at det faktisk er slik at du som administrerende direktør er pliktig til å forholde deg til et styre. Du kan ikke styre selskapet på egenhånd, sier Onarheim.

Han understreker likevel at han synes det var trist at saken endte i retten:

– Dette er fremfor alt en trist sak, det er trist at det gikk så langt og at det måtte ende slik, sier han.

Selv om Onarheim føler North Energy vant hovedspørsmålet i saken, vil han ikke utelukke en anke fra North Energys side.

– Vi har ikke diskutert ankespørsmålet med vår advokat. Vi konstaterer på nåværende tidspunkt at vi føler de kom til en riktig avgjørelse rundt hovedspørsmålet, sier Onarheim.