– Det var ekstra stas å vinne prisen for Årets Fotoblogg siden jeg legger stor vekt på det visuelle i bloggen. Jeg bruker mye tid på å ta bildene av det jeg lager og på å velge ut hvilke bilder som skal brukes i bloggen, forteller Siv.

Hun har vært nominert en gang tidligere, i 2014, men da var det Årets bake- og dessertblogg.

– Jeg tar ofte bilde av kaker, og bruker høstblader og grankvister som pynt, men aldri sukkerpasta eller marsipanroser, forklarer Siv om hva som gjør hennes blogg litt spesiell.

PERFEKT KANAL: Skjønnlitteraturen på nattbordet ble byttet ut med kokebøker og matblader, og listen over kaker som skulle bakes ble lengre og lengre. Jeg kom frem til at en matblogg ville være den perfekte kanalen for meg for å få utløp for kreativitet både når det kommer til matlaging, baking og formidling gjennom tekst og bilder, forteller Siv Gøril Romsdal om sin matblogg som kom helt til topps i årets matblogg-kåring. Foto: Finn Ståle Felberg

«Siv Romsdals bilder er skarpe og vel-komponerte. Bildene skaper en stemning som står svært godt til henne og oppskriftene hennes.   Bildene har en tydelig signatur, og holder gjennomgående både estetisk og teknisk høy kvalitet. Det er mye variasjon og spennende bruk av rekvisitter. Det er frodig og rustikt.  En sterk fortellerstemme som formidler stemning og matglede.» Juryen for Årets Matblogger 2016.

Kåringen gjøres i regi av Godt.no og Mathallen Oslo. Matbloggemiljøet i Norge er veldig stort, med noen veldig profilerte bloggere, og mange mindre kjente. Det er flere tusen nominerte og kåringen foretas annethvert år. Matbloggene var opprinnelig en oppskriftsbase til eget bruk, så et verktøy for å dele oppskrifter. Nå er det blitt en stor del av matformidlingen i inn- og utland.

Slik startet bloggen

Interessen for mat og baking har hun hatt i mange år. Det er imidlertid ikke den store festmaten og festkakene hun konsentrerer seg om. Hun er mer opptatt av det ekte, enkle og rustikke. Siv henter inspirasjon fra antikke møbler og interiør, og pynter maten med fine farger og blomster fra naturen.

Etter å ha jobbet på kemnerkontor i åtte år, kjøpte hun «Café Sjarm» på Ski sammen med venninna høsten 2015.

– Vi skulle lage alt fra bunnene av, og begynte med steinovnsbakeri. Det gikk veldig bra, men var veldig mye å gjøre. Jeg så nesten ikke familien. Det ble ikke helt som jeg hadde tenkt, forteller Siv åpenhjertig.

BRØD: Siv baker også brød i steinovn. Foto: Siv baker og steiker

Gamle saker og ting

Dermed solgte de kafeen og nå er det matbloggen som er i fokus. Siv har tidligere skrevet ukentlige innlegg for Godt.no, matsiden til VG.

– Jeg bruker mest tid på bildene. Jeg bruker mye gamle fat og bestikk, bord og stoler som bakgrunn, det er grove, rustikke bilder. Jeg har noen enkle matretter som alle kan lage, – ikke noe fancy smancy her, nei. Jeg liker at det er litt ujålete og realt, sier hun.

I det siste har hun også begynt å lage små filmsnutter.

– Jeg liker å ta bilder, og nå bruker jeg et Olympus systemkamera, og en god 45 mm makrolinse. Bildene blir veldig fine og skarpe, synes Siv som ofte er på utkikk etter gamle ting hun kan bruke til bildene sine.

KAKE MED SMAK AV JUL: Deilig sjokoladekake med pepperkakekrem. Kremen inneholder ikke pepperkaker, men mange av krydderne vi baker pepperkaker med. Foto: Siv Gøril Romsdal

Sitt kjære Gjesvær

Hun bor på Ski med mann og barn, men er fra Gjesvær på Magerøya, og har bodd i Alta i flere år. Her traff hun mannen sin, Rune Romsdal. For 20 år siden flyttet de sørover.

– Du snakker fortsatt finnmarksdialekt?

– Ja, det gjør æ, sier Siv og ler. – Vi har feriehus i Gjesvær og er der så ofte vi kan. Det blir gjerne to-tre uker om sommeren, og nå skal vi dit og feire jul, forteller hun.

– Så da får du altaværingen Rune også med deg dit?

– Ja, han trives veldig godt. Om sommeren er det så mye å finne på i Gjesvær, dra ut med båten og dra på tur. Og nå gleder vi oss til å feire jul der. Både Rune og datteren vår trives veldig godt i Gjesvær. Det gjør vi alle sammen, forteller hun.

Flere tilbud

I kjølvannet av at hun ble «Årets fotoblogger» har Siv fått noen spennende tilbud. Hun har stor tro på fremtiden til bloggen sin. Bakgrunnen fra Magerøya og Finnmark har hun alltid med seg.

– Det fine med matblogg er at folk får råd og tips og oppskrifter fra folk som er på samme nivå som dem selv, ikke nødvendigvis superkokker, sier Siv Gøril Romsdal, som gjerne deler av sine beste oppskrifter med Altapostens lesere.