Alta tingrett bestemte å delvis lukke dørene i rettssaken mellom Erik Karlstrøm og North Energy. Offentligheten skal nemlig ikke ha innsyn i styremøteprotokollene, bestemte tingretten.

I disse protokollene omtales flere av de sentrale punktene som North har anført er årsaken til avskjedigelsen av Erik Karlstrøm.

Innside-begrunnelser

Det var North Energy som krevde lukkede dører. Dommerfullmektig Ingrid Aamodt og meddommerne besluttet å delvis etterkomme kravet.

North Energys advokat Ole Rasmus Asbjørnsen ønsket ikke engang åpen rett med referatforbud.

Han mente at hvis så skulle gjøres, måtte Oslo børs få en erklæring fra samtlige journalister og tilhørere om at de var tilstede i lukket rett med referatforbud. Asbjørnsen begrunnet sitt syn med at et børsnotert selskap må kunne være fri for anklager om innsideinformasjon i rettsbehandlingen.

Begjærte åpne dører

Journalist Rune Ytreberg i Dagens Næringsliv hadde på forhånd begjært åpne dører. Da beslutningen om lukkede dører kom, anket han over denne beslutningen og ba om såkalt oppsettende virkning, altså at hele rettssaken må utsettes inntil lagmannsretten har behandlet anken.

Dommerfullmektig Aamodt sto imidlertid på sitt og kom etter en stund tilbake og slo fast at retten har lukkede dører når protokollene fra styremøtene skal behandles. Hun avslo også Ytrebergs begjæring om oppsettende virkning.

Erik Karlstrøms advokat Hermann Skard mente på sin side at det børssensitive i de aktuelle styreprotokollene omhandlet spørsmål om lisenser som North ikke lengre sitter på. Med bakgrunn i dette mente han at styrereferatene burde kunne behandles på samme måte som resten av saken, for åpne dører.

Skard slo fast at han ville forholde seg til styredokumentene muntlig og gjorde også det i sitt innledningsforedrag.