Konkursfaren i Alta IF

Alta IF, BUL, Rafsbotn og Tverrelvdalen er medeiere i Finnmarkshallen og får nå betalt for det. I gårsdagens styremøte i driftsselskapet var redningspakken til Alta IF på sakslista, men vedtaket som ble gjort monner for alle de fire klubbene.

- Vi ønsker å behandle alle eierklubbene likt, så det ble bestemt at de faktiske leieutgiftene fra 2012 skal reduseres med 40 prosent. Det betyr at Rafsbotn og Tverrelvdalen som har gjort opp all skyld får tilbakebetalt 40 prosent. BUL har ikke betalt alt det de skylder og summen de skal ha i rabatt blir motregnet det de eventuelt skylder, sier daglig leder i Finnmarkshallen Tommy Hæggernæs.

Alta IF leide hallen for 601.000 i fjor og gjelda blir derfor nedskrevet med vel 240.000 kroner. BUL har leid for 202.000 og sparer vel 80.000 kroner, Tverrelvdalen får tilbake 44.000 av de om lag 111.000 de har betalt, mens Rafsbotn får tilbake 21.000 av de vel 52.000 de har betalt.

Bidrar med 100.000

Den totale gjelda til Alta IF har til Finnmarkshallen er på litt over 800.000 kroner. Klubben har kontaktet alle sine kreditorer med et tilbud om at de betaler 60 prosent av skylda hvis resten slettes. Bidraget styret i Finnmarkshallen ga i går gjelder kun skylda fra 2012.

- For at den totale skylda til Finnmarkshallen skal reduseres med 40 prosent mangler vi enda litt. Men vi har en sponsor som har tilbudt seg å betale det som gjenstår, altså om lag 100.000 kroner, sier Bjørnar Bull som har jobbet med redningspakken for Alta IF.

Han mener styret i driftsselskapet har kommet fram til en god løsning.

- Dette er veldig bra og jeg er veldig fornøyd med at også de andre idrettslagene får nyte godt av styrets vedtak. Det står respekt av den jobben Tommy og styret har gjort for å finne en løsning, sier Bull.

Formannskapet i morgen

I morgen skal formannskapet se på detaljene i redningspakken der kommunen går inn med en million i tilskudd og to millioner i garantier på lån. Bull håper å ha svar fra alle kreditorene før dette møtet.

- Vi har enda noen løse tråder, men jeg har stor tro på at vi skal komme i mål.

- Er dere avhengig av at samtlige kreditorer går med på avtalen om å få utbetalt kun 60 prosent?

- Egentlig har jeg mest lyst å vente med å uttale meg mer om dette til vi har fått svar fra alle kreditorene, men det blir helt klart feil overfor alle de andre om noen slipper unna. Det jeg derimot kan si er at ting ser bra ut og at jeg fortsatt har tro på at vi skal komme i mål. Jeg tror mye er på plass i løpet av dagen, sier Bull.

Over 200.000 i kamper

Alta IFs to seniorlag har trent inne i hallen også på sommerhalvåret (damelaget kun delvis), men de største utgiftene har vært kampavvikling.

- Alta IF har leid hallen til kamper for over 200.000 i 2012. Bare de 15 hjemmekampene i Adeccoligaen står alene for 175.000 i leiekostnader, sier Tommy Hæggernæs som kan presentere et greit overskudd fra fjoråret.

- Vi har hatt en del andre arrangementer som har gitt oss gode inntekter, så om det løser seg for Alta IF, og resten av pengene derfra kommer inn som avtalt så vil vi sitte igjen med et greit overskudd, avslutter Hæggernæs.