I morgentimene søndag fikk politiet i Finnmark tips fra publikum om en bil som hadde kjørt i en lyktestolpe i Porsanger, og stod i grøfta. Dette skriver politiet på Twitter.

Det var store materielle skader både på lyktestolpe og kjøretøy.

Føreren hadde imidlertid stukket av fra stedet uten å varsle. Dermed gjennomførte politiet søk etter føreren, som ble funnet etter kort tid.

Personen erkjenner å ha kjørt bilen. Og da det var mistanke om ruskjøring, ble det tatt prøver, som ga utslag på alkohol og narkotika. Førerkortet ble beslaglagt, og det er opprettet sak.

Etter dette er det redusert fremkommelighet på Klemetstadveien, rett ved krysset ved Skogveien, til entreprenør får utbedret skaden på lyktestolpen.

Festival på Hesseng

Det er ingen meldinger om uro eller ulykker i Alta, Loppa eller Kautokeino. Men på Hesseng har det vært en festival. Der ble fem personer bortvist på grunn av beruselse og ordensforstyrrelse. To ble anmeldt for ikke å ha hørt etter beskjed fra politiet.

Noen hadde dessuten laget til en fest med høy musikk som forstyrret naboene, og de ble bedt om å roe ned ved 3-tida.

På Fuglenes i Hammerfest hadde politiet promillekontroll tidlig søndag morgen. Det ble kontrollert 28 førere, og ikke gitt noen reaksjoner.

Vel blåst, Hammerfest!