I dag tråkket deltakerne i gang årets Offroad Finnmark. Syklister i klassen «aktiv ritt» i alderen 15-18 sto klare under seilet i gågata, og satte fart da sekundviseren passerte 13.30 i årets første etapperitt, DNB OF50.

– I år er det veldig mange gode juniorer til start – hele 14 aktive syklister, noe som er et meget bra tall. Vi håper på et kanonbra arrangement også i år, og målet er å skape en sykkelfest for byen, sier Offroad Finnmarks daglige leder, Jørund Greibrokk.

En av favorittene til årets juniorritt i DNB OF50 er Aksel Andreassen fra Tromsø.

– Jeg er nordnorsk mester i terrengsykling, så målet blir å forsvare tittelen og holde et godt tempo gjennom rittet. Forhåpentligvis klarer jeg å gå i brudd og holde ledelsen helt inn, sier den ambisiøse 17-åringen.

Turklassen

Et kvarter senere, cirka klokka 13.45, sto resten av DNB OF50s konkurrenter klare til start. Mange deltakere i turklassene 19-39 år og 40+,  samt de yngre i trimklassen 12-14 år, var klare til å barke løs på Finnmarks ville natur. En av dem var Andreas Tangen.

– Jeg håper å gjennomføre løpet med stil og komme meg i mål. Jeg håper å ha gode bein og gi full gass fra start. Kanskje klarer jeg å henge med, men det er mange sterke utøvere også i turklassen, påpeker Tangen.

Kanonbra påmelding

Offroad Finnmark er altså i gang. Arrangementet avsluttes neste lørdag, med Altapostens eget AP20-ritt. Greibrokk har troen på at rittene blir en suksess fra ende til annen.

- Vi har super påmelding både på OF300 og OF700. Jeg håper folk kan dra med hele familien til sentrum og skape liv for både deltakerne og byen, avslutter han.