En større delegasjon politikere fra Fremskrittspartiet ble i formiddag vist rundt på Vertshuset eldresenter i Alta. Der fikk blant andre Sylvi Listhaug orientering om alt fra leilighetenes størrelse til middagstilbudet, tilbudet til demente og hjemmesykepleiens rolle sammen med Frivilligsentralen.

VARMT HÅNDTRYKK: At Sylvi Listhaug er vant til å snakke med folk fikk man et tydelig inntrykk av da hun gikk fra bord til bord og hilste på pensjonistene som koste seg med kjøttsuppa som sto på menyen. Her sammen med helsepolitiker fra det lokale partiet, Svein Berg. Foto: Magne Kveseth

Godt organisert

Sylvi Listhaug sa til pressen etter orienteringen hun hadde fått, at tilbudet ved Vertshuset syntes å være en svært god måte å organisere tilbud til de eldre på.

– Var det musikk i dine ører det du fikk høre her på Vertshuset, Sylvi Listhaug?

– Jeg synes det er veldig interessant å se hvordan eldreomsorgen er organisert rundt om i kommunene og det gjøres på forskjellige måter de ulike stedene. Men jeg er veldig enig i at man skal ha et tilbud mellom sykehjem og hjem for dem som føler seg utrygge og som trenger å få ordentlig mat. Her ser det ut for meg som om Alta kommune har satset helt riktig, sa Listhaug.

– Så det kan du skryte av i en AP-styrt kommune?

– Det kan sikkert bli bedre her også, men jeg mener det ber viktig med et slikt tilbud som dette i tillegg til sykehjem og hjemmesykepleien, sa Listhaug før hun gikk for kjøttsuppa i restauranten på Vertshuset.