– Går ikke bussen til sykehuset? Nei, dette ante jeg ingenting om. Jeg er ikke orientert om det. Bussen skal gå helt frem og det er viktig for folk å ha forutsigbarhet, sier Geir Ove Bakken (Ap), hovedutvalgsleder for kultur og samferdsel i Finnmark fylkeskommune.

Nå vil han ta det opp med administrasjonen.

– Jeg forutsetter rett og slett at de får dette på plass. Om Boreal har kontrakt på ruta, og ikke kan levere, må de finne en løsning. Man kan ikke bare stoppe en transport folk er avhengig av. Og at det er viktig å bli møtt på kaia vet vi – det har vi hatt en diskusjon på før, sier Bakken.

Han vil forholde seg til fylkesadministrasjonen, men forutsetter at de sammen med Finnmarkssykehuset og Boreal Transport prøver å legge til rette slik at bussen kommer frem.

– Pasientene som skal på sykehuset må få transport helt frem. Jeg tror det er viktig for folk, og for at de skal bruke båten, sier han.

– Er du skuffet for at du ikke visste dette?

– Nei, ikke nødvendigvis. Men det er veldig fint å kunne gi oss politikere tilbakemelding når ting ikke går på skinner, sier Geir Ove Bakken.