I går fikk både elever, lærere, foreldre og politikere velsmakende lapskaus på skolen, samt en sterk appell fra Ellen Helander og en musikalsk hilsen fra både Petter Carlsen og barnekoret ved skolen.

Passer ikke for alle

– Jeg blander meg ikke opp i det politiske, men merket godt den bekymringen og de følelsene som er involvert, sier Carlsen til Altaposten.

– Det er jo ikke nødvendigvis slik at alle vil trives på en storskole. Samholdet i Kåfjord var veldig imponerende, tilføyer Carlsen, som selv trådde sine barnesko på Bossekop skole.

Penger til gapahuk

1. til 7. klasse sto for arrangementet. Lapskaus og loddsalg skulle sørge for viktige inntekter til en ny gapahuk, men det er ingen tvil om at nedleggingsspøkelset hang over lokalet. Politikerne var godt representert. Både ordfører Monica Nielsen (Ap), Ellinor Nilsen (uavhengig), Knut Klevstad (KrF), Barbro Bakkehaug (KrF), Bengt Rune Strifeldt (Frp), Marianne Haukland (H) og Trine Noodt (V) var på plass.

Noe å tenke på

– Det var fantastisk å se hva elevene hadde fått til, samtidig som det gjør inntrykk å kjenne på at det finnes et bakteppe, nemlig faren for nedleggelse. Jeg håper jo mine politiske kolleger fikk noe å tenke på, sier Trine Noodt til Altaposten.