Et lystig lag på et av Altas hoteller utviklet seg til en fest hotellet ikke klarte å håndtere selv. Politiet måtte tilkalles i morgentimene inn mot 1. søndag i advent.

– De som bor på rommet er gitt pålegg om å holde det stille resten av natten, skriver Politiet i Finnmark på Twitter.

Ellers har patruljen i Alta kjørt hjem en overstadig beruset person som var observert i bybildet, der vitner hadde meldt fra til politiet.

Så ble det igangsatt en leteaksjon og en etterlysning etter en mann i 80-årene, som var blitt borte fra sitt hjem på Kronstad. Etterlysningen ble sendt ut ved 22-tida, og kort tid etter kunne politiet bekrefte at mannen var gjort rede for.

Finnmark rundt

Det har vært litt støy ellers i Finnmark; i Kirkenes ble en fest avsluttet av politiet, da naboer hadde reagert på støy. Og i Hammerfest ble en mann i 20-årene vist bort fra sentrum, da han var overstadig beruset og vanskelig mot en dørvakt. Men mannen kom straks tilbake til sentrum, og nå vil han bli anmeldt for å ikke ha hørt på politiet. En annen mann i 30-årene fikk også beskjed om å holde seg ute av Hammerfest sentrum til dagen etter. Også en kvinne i 40-årene var observert overstadig beruset i byen, men hun ble kjørt trygt hjem av politipatruljen.

I Havøysund var alle sammen lystige, og politiet kunne bare melde om god stemning da det ble gjennomført utelivskontroll lørdagskvelden.

I Porsanger hadde politiet trafikkontroll med fokus på rus i natt. De sju kontrollerte bilførerne kjørte alle rusfrie.

I Honningsvåg stanset politiet en bil som var begjært avskiltet etter manglende omregistrering. Dermed ble kjøretøyet avskiltet. Politiet i Honningsvåg stoppet dessuten en mann i 40-årene som ikke hadde gyldig førerkort.

Ulykke i Honningsvågtunnelen

Tidligere på dagen, ved 17-tida, rykket politi, brannvesen og ambulanse ut til en trafikkulykke med ett kjøretøy og en person var involvert, i Honningsvågtunnelen. Veien ble sperret. Tre timer senere kunne politiet melde at veien var åpnet og trafikken kunne gå som normalt. Da var nødetatene ferdige på stedet. Personen var tatt hånd om av ambulanse og kjørt til legevakt. Finnmarkssykehuset kan melde at pasienten er brakt til Hammerfest sykehus for avklaring, og at denne var lettere skadd og stabil.