Fikk 18-kilos laks i Sandiakoski. Nå roser han Alta for alt det er verdt... Foto: Privat

– Nå kan jeg erte kompisene mine i Øst-Finnmark. Nå er det slutt på fiske etter småfisk, humrer han og vet han terger opp alle hjemme.

Stor takk til Einar

Rasmussen spilte i sine ungdomsår fotball for Alta IF og er sånn sett ikke helt ukjent i Alta. Den første kampen han var med på ble spilt i 1956.

– Jeg hadde deretter et opphold fra Alta, men kom så tilbake og spilte min siste kamp for dem i 1962, forteller han.

Halvard er derfor noe kjent i Alta og takket ikke nei da Einar Suhr fristet med tur til Sandia under «før-sankthans-fisket».

– Einar tok meg med en tur i fjor også. Han er en fantastisk fyr og jeg retter en stor takk til han for fisken. Uten han hadde det ikke blitt noe, understreker han.

45 minutters kamp

Halvard har fått laks på 10,8 kilo tidligere. Han beskriver kampen mot 18-kilosen i Sandiakoski som en helt annen opplevelse enn det han opplever i Øst-Finnmark, og særlig Komagelva ved Vardø som han fisker mye i.

– Det er bare Tanaelva som er i nærheten av Altaelva i mine trakter, påpeker han.

Opplevelsen fra Sandia gjør at han fortsatt smiler fra øre til øre.

– Vi hadde fisket en liten time i Sandiakoski da laksen tok. Det morsomme var at Einar plutselig sa at nå var det cirka ett minutt til vi var på huggerplassen. Ett minutt senere bar det fast fisk, sier en imponert Halvard.

45 minutter senere var fisken utkjørt og pålegg for lange tider sikret.