Det er den nasjonale salgsmessa innen reiseliv ”Norwegian travel workshop” som legges til Alta i 2014.

- Vi er på årets messe i Røros og kan stolt avsløre at Alta blir neste års arrangør, sier Lise Nilsen ved Rica Alta på telefon fra Røros.

Samles i Finnmarkshallen

Den gigantiske salgsmessa er ifølge Nilsen en enorm investering for alle selgere av turer og opplevelser innen reiselivet. Lokale selgere i reiseliv betaler nemlig for å kunne være med. Disse midlene brukes til å hente turoperatører til Alta hvor både reise og opphold er dekket.

Se Altas videopresentasjon i vinduet øverst i artikkelen!

- Det vil bli gjennomført over 8000 avtaler mellom selger og rundt 350 turoperatører fra 25 land. Vi vil fylle hele Finnmarkshallen fra 31. mars til og med 2. april neste år, røper hun.

Ved avslutningen av årets messe på Røros vil det bli vist en film der neste års arrangør vil bli avslørt. Denne filmen er produsert av Mediehuset Altaposten.

- Fantastisk nyhet!

Ordfører Laila Davidsen var selv på Røros tirsdag, og fikk et bilde av dimensjonene og hvilke ringvirkninger ei slik messe har.

- Vi snakker svære greier. Dette blir helt fantastisk og vil ha enorm betydning for Alta, men også for hele Finnmark. Ja, dette vil få betydning for hele landsdelen, hevder hun.

Messa har aldri blitt arrangert i Finnmark tidligere.

- Selv om ikke hotellene tjener penger der og da, er målet at reiselivet på sikt skal bli husket av operatørene og brukt senere. Et aller tiders prosjekt og mulighet. Denne gangen har Rica hotell Alta og Thon hotell Alta samlet kreftene og fått til noe helt fantastisk for reiselivet, understreker Lise Nilsen.

Gir full gass

Nilsen og de andre har i lang tid jobbet hardt i ei prosjektgruppe for å få tilslaget på messa. Nå som avgjørelsen er falt og Alta valgt ut, starter den virkelige jobben.

- Vi er et fint team som har en jobb å gjøre. Men dette blir fantastisk og vi gleder oss veldig, forsikrer Nilsen.