De er tre jenter fra tre forskjellige land som gleder seg enormt til studier i Arctic Adventure Tourism ved UiT Norges arktiske universitet i Alta.

– Jeg kommer fra Filippinene og har aldri før vært i Norge. Jeg gleder meg utrolig mye til å lære mye, sier Janelle Napoles.

Britta og Mica er fra Estland og Finland og skal studere i Alta i tre år. De tre har akkurat møtt hverandre, men ser ut til å ha funnet tonen allerede.Det harmonerer godt med ordene fra lederen i Studentparlamentet ved UiT, Daniel Hansen Masvik.

VÆR EN VENN: Studentparlamentets leder Daniel Hansen Masvik oppfordret studentene til å ta vare på hverandre. Foto: Kita Eilertsen

– En undersøkelse viser at 1 av 20 studenter er ensomme. En ensom student er en for mye, sa Masvik i sin tale under åpningen og oppfordret studentene til å være en god venn for andre.

– Det er ikke noe som er så godt for en som føler seg alene, enn å bli møtt med et smil og et vennlig Hei!, sa han.

DEN GODE STUDIETIDA: Både rektor Anne Husebekk og Ap-nestleder Hadia Tajik fremhevet det gode livet i studietida ved åpningen avstudieåret på UiT i Alta. Foto: Kita Eilertsen

– Det er helt flatt der jeg er fra, men her er det så utrolig vakkert med naturen og alle fjellene, sier Britta Jaeski.

– Jeg gleder meg så mye til dette året, og aller mest til å oppleve nordlyset til vinteren, sier Janelle Napoles som skal studere arktisk reiseliv i ett år.

STOLT ORDFØRER: Med sitt nye ordførerkjede og bare gode ord om vertskommunen, var det en stolt ordfører Monica Nielsen som kunne ønske de nye studentene velkommen. Foto: Kita Eilertsen