Når Friluftsrådenes landsforbund samles til årsmøte og konferanse i Alta de neste dagene, er det første gang dette gjenneomføres i Finnmark.

– Det var stor spenning knyttet til om vi ville klare å trekke delegater til Finnmark. Gledelig kan vi nå konstatere at årets konferanse er større enn fjorårets i Bergen, opplyser styreleder Anton Dahl og daglig leder Hugo Tingvoll.

Så stor har interessen vært at konferansen er fullbooket og mange ikke har fått plass.

– Det betyr at 180 personer fra landets friluftsråd, friluftslivsorganisasjoner, fylkeskommuner og kommuner møtes i Alta, opplyser Finnmark friluftsråd i en pressemelding.

Fra før av har Altaposten skrevet om at Johan Kaggestad blir en av innlederne, men det blir også mange muligheter til å bli kjent med Alta.

Konferansen åpnes i morgen med tur til Sautso og Alta kraftverk. Tidligere statsråd Odd Einar Dørum skal bidra med et historisk tilbakeblikk på den kontroversielle kraftutbyggingen.

– Besøk til Glød og Nordlysmat, padling på Altaelva, tur til Komsa med presentasjon av Perletur, presentasjon av friluftsskolebyen Alta og sykkelbyen Alta er noe av det som står på programmet i tillegg til de mange innleggene innendørs, opplyses det.