Lørdag formiddag ble Lisa Romsdal Kristensen ved Jotka fjellstue plutselig oppringt med beskjed om at de var i ferd med å få besøk fra verdens rikeste mann, Amazon-gründer Jeff Bezos. Bare timer i forveien hadde nemlig privatflyet hans landet ved Alta lufthavn, etter å ha tatt turen direkte fra Seattle. Om bord var mangemilliardæren selv og hans familie, kona MacKenzie og deres tre sønner og ene datter.

Først gikk turen til Sorrisniva. Herfra gikk turen på scooter mot Jotka, med guider og livvakter på slep.

– Vi ble oppringt rett før de kom, og fikk vite hvem som skulle komme. Jeg visste ikke hvem det var, og alt ble nu egentlig som det hadde blitt uansett hvem som hadde kommet. Vi tok imot dem og guidene for matservering, livvaktene så vi ikke noe til men jeg forsto det sånn at de befant seg i området. Det var egentlig som å ha en hvilken som helst annen familie på besøk, forteller Kristensen.

Hyggelige familie

Familien Bezos fremsto ifølge henne som en hvilken som helst familie:

– De virket veldig avslappet, snakket og flirte sammen, der ungene sto for mesteparten av praten. Det var en god tone, og det virket som at de koset seg. For oss så de bare en helt vanlig familie på en helt vanlig tur. De virket å ha god kontakt med hverandre og som at de trivdes ilag, forteller Kristensen.

Virket interessert

Ved fjellstua fikk familien servert bidos, mens de fikk en kort innføring i samisk mat og kultur, inkludert bryllupsskikker.

– Kona virket veldig interessert i samisk mat og samiske tradisjoner. Vi fikk fortalt dem en del, og maten falt også i smak. Han sjøl sa at de var veldig sultne, da de hadde kommet med fly rett fra Seattle.

Velkommen tilbake

Besøket varte bare en liten time:

– Er de velkomne tilbake?

– Jajaja, selvfølgelig! Men da håper jeg de tar seg tid til et litt lengre opphold. Kanskje de blir med på hundekjøring, eller tar seg en tur i lavvoen. At de får med seg litt mer av det vi holder på med og forpakter her, både av kultur og historie. Kanskje isfiske kunne vært gøy for ungene? For det var jo artig dette, javisst var det det.

(artikkelen fortsetter under bildet)

RIKING: Jeff Bezoz har gjort suksess innen IT, med Amazon.com. I helga gjestet han og familien Alta. Foto: Reuters

– Artig

Lisa og de øvrige ved fjellstua er for ordens skyld ikke uvant med celebriteter. Dronning Sonja har blant annet vært på besøk her et par ganger, der både skigåing og hundekjøring har stått på menyen.

– Litt artig å ha verdens rikeste på besøk var det selvfølgelig. Men det vanket ikke noe ekstra tips av den grunn, sier hun og ler.

– Vi hadde blindeforbundet på besøk samtidig, gjennom prosjektet «Fartsblind». Tror de vakte mer oppsikt enn familien Bezos, som egentlig bare fremsto som en helt vanlig, jordnær og hyggelig familie.