– Det som er viktig nå er at folk sjekker garasjene sine, uthusene sine, for å se om det har vært ubudne gjester inne der, og tar kontakt med politiet hvis så har skjedd, sier innsatsleder Steinar Aas Andersen på direktesendinga til Radio Alta om lag klokka 09.10 i dag.

Da regnet politiet med å allerede en time senere ha patruljer ute og banke på dører, og ta en rundspørring i området.

– Vi blir å gjennomføre en rundspørring relativt snart, la meg anslå om en times tid vil jeg håpe at jeg har den første patruljen ute og banke på dører. Da håper jeg de møter våkne mennesker som har en viss oversikt over hvordan garasjen ser ut og om noen kan ha vært der og fiklet med ting, sier Andersen til programleder Frank Halvorsen.

I innledningsfasen er det viktig for politiet å få snakket med flest mulig mennesker.

– Da er politiet avhengig av publikum. Hva har publikum sett i løpet av natta? Har man kanskje et kamera som har vært vinklet slik at det får med seg litt av oppkjørselen? Ta og sjekk det kameraet, se om noen har vært og lusket rundt huset ditt. All den infoen er vi svært interessert i, sier Andersen.

Politiet benyttet svært tidlig drone i lufta over brannstedene. Det var ikke bare for å få tatt bilder av brannene, men også for å se etter personer i området. Det ble også sendt ut folk med lommelykter i området for å lete etter en mulig brannstifter.

– Vet dere noe allerede?

– Ja, vi vet bevegelser til forskjellige folk. Men vi har ikke ennå den totale oversikten. Nok en gang en henstilling til publikum; det er dere som sitter på nøkkelen, det er dere som har sett og vet. Ta vel imot oss når vi sender ut folk for å ta en prat med dere, oppfordrer innsatslederen.

I dette området leter politiet nå etter en mulig brannstifter etter at to branner oppsto samtidig i Gakori. Foto: privat