– Ring 113 hvis jeg ikke er tilbake til lunsj, var hans klare beskjed til fotografen i styggværet som hadde hjemsøkt Alta sentrum fredag morgen.

Lund har, ifølge egne nedtegninger, startet ut i storm og stilla på det han kaller en ekspedisjon i flere tiår. Da kommer han tilbake med to velfylte påskeegg, den ene som belønning for årets beste bilde.

Det andre påskeegget er belønning for i det hele tatt å ta et bilde. Lettere blir det ikke.

– Fra i dag starter fotokonkurransen og det er bare å sende inn blinkskuddene til redaksjonen@altaposten.no. Deadline er ved utløpet av 2. påskedag. Det er også mulig å sende inn bilder på mms til 901 37 819 eller mediehusets andre plattformer.

– Glem ikke å fortelle hvor bildet er tatt, eventuelt hvem som er på bildet, eller andre interessante detaljer. Glem heller ikke å gi oss adresse og kontaktinformasjon, slik at eggene havner i de rette hendene.

Sommerens fotokonkurranse er det største løftet, men etterhvert har man også utvidet med en egen påskekonkurranse. Det har gitt stor kreativitet.

– Vi finnmarkinger lar oss ikke stanse av litt sludd, med nymotens utstyr trenger de ikke mye påskesol før det tikker inn gode bilder. Utviklingen har egentlig vært fantastisk på noen få år, sier en andpusten redaktør.

– Bli med på konkurransen, så begynner vi så raskt som mulig å legge ut bildene på nett. Lykke til, sier han.

Lund lover samtidig å låse kontordøra, slik at ikke journalistene gjør innhogg i søtsakene i påska...

Han var nær ved å gi opp i styggværet, men alt for stille søtsuget til leserne. Foto: Freddy Ludvik Larsen