Flyselskapet, hvor blant annet Air France-KLM skal gå inn på eiersiden, har pleid å tilby forhåndsreserverte seter uten ekstra kostnad på flere av sine flyklasser.

Men fra 18. oktober vil det bli innført gebyrer for forhåndsreservering av seter på SAS Business og for SAS Plus.

Det er imidlertid noen unntak fra de nye gebyrene til SAS. EuroBonus-kunder med Gold, Diamond eller Pandion-status vil ikke bli belastet for forhåndsreserverte seter i de nevnte klassene. Heller ikke SAS Travel Pass og gruppe-bookinger berøres. Gebyret gjelder heller ikke Plus-reiser innenlands, ifølge flyselskapet.

Få dagens viktigste økonominyheter her!

Gebyret varierer ut ifra setet, flydistansen og når det bestilles. Å reservere sete i businessklassen på en langdistanseflygning koster 1299 kroner, for eksempel. Innenriks koster det mellom 59 til 199 kroner, avhengig av setetype og når det bestilles.

Air France og KLM tar betalt henholdsvis 909 og 920 kroner for setereservasjon på sine businessklasser. Lufthansa, Turkish Airways og amerikanske United Airways tar eksempelvis ikke gebyrer for slike reservasjoner.

SAS tilbyr forhåndsreserverte seter i SAS Go, Plus og Business på flyginger mellom Skandinavia og Europa, og for interkontinentale flyginger.

For innenlandsflyvninger i Danmark, Norge og Sverige tilbyr SAS forhåndsreserverte seter i SAS Go. For SAS Plus på innenlandsflyvninger er forhåndsreserverte seter gratis.

I en tidligere versjon av denne saken sto det at SAS ikke opplyste om størrelsen på reservasjonsgebyrene. Dette stemmer ikke. Saken ble oppdatert med priser den 17.10.2023 klokken 20.50.