Ole-Andreas Torgersen knipset dette flotte bildet på tur mot Nordkapp med sin gode venn Christian Eek.

Sistnevnte må kunne sies å ha lagt ut på årets lengste påsketur. Han har nemlig gått fra Lindesnes og kom fredag morgen frem til Nordkapp.

– Jeg fløy opp til Alta og tok følge på sjarmøretappen fra Maze til Skaidi, forteller Ole-Andreas, som knipset bildet vest for Lešjávri.

Bildet, som du kan se øverst i denne saken viser Eek gående mot regnbuen som ser ut til å slå rett ned i området ved Nordkapp.

Selv har Eek slått seg ned i godstolen etter å ha kommet frem til Nordkapp og har nettopp kjøpt seg en vaffel og en varm kopp kaffe.

Han oppsummerer turen på følgende måte:

– Det har vært alt egentlig. Det har vært vått, tørt, varmt, kaldt, helt jævlig og dritbra. Du får liksom alt, humrer Eek.

På fjellet er det viktig å ha et godt lag med solkrem i sola. Foto: Ole-Andreas Torgersen

Det verste været fikk skientusiasten lengre sør i landet. Etterhvert som Eek jobbet seg nordover ble været bedre og bedre.

– På Hardangervidda hadde jeg full storm med orkan i kastene. Nå sitter jeg i godstolen på Nordkapp med kaffe i koppen.

Han forteller at det var en merkelig opplevelse å omsider komme seg frem til Nordkapp-platået etter totalt 243 mil, stort sett kun med ski på beina.

– Det var rart å komme frem å prøve og ta bilde framfor globusen. Det var en merkelig opplevelse.

– Så du noe til bjørn, ulv eller opplevde andre ting i løpet av turen?

– Jeg skulle ønske det var mer dramatikk, men det har ikke vært det. Jeg har ikke hatt et eneste gnagsår. Poenget mitt er ikke å få fortest, lengst og hardest. Jeg har vært mye i fjellet tidligere og visste sånn sett hva jeg gikk til.

– Jeg har savnet kone og barn da, det må jeg nesten si, ler han.

Samtidig kan Eek fortelle at turister hevet øyenbrynene når han kom gående på ski til Nordkapp-platået.

– Det var noen tyskere som ble irritert når det kom en skiløper gående forbi. Det passet liksom ikke helt inn i bildet.

Nå venter Hurtigruta fra Honningsvåg til Tromsø lørdag, før det blir en natt på hotell i Tromsø og fly hjem til vår og sommerforhold.

Christian Eek hadde ikke noen større dramatiske hendelser i løpet av sin 243 mil og 69 dager lange tur. Ikke engang et gnagsår kan han skryte på seg. Foto: Ole-Andreas Torgersen