Én person er bekreftet død, og én person er kritisk skadd og er fløyet til Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN). Det bekreftet Morten Pettersen, leder for felles operativ tjeneste i Troms politidistrikt, på en pressebrifing fredag kveld.

Politiet fikk første melding om snøskredet i Kvalvikdalen rett før klokken 15 fredag ettermiddag.

Pettersen fortalte at det er snakk om fem av utenlandsk opprinnelse som var på tur i området. Til Framtid i Nord bekrefter Lyngen-ordfører Dan-Håvard Johnsen at turfølget er italiensk.

En person har fått moderate skader, mens de to øvrige er uskadd.

Status på den kritiske skadde er uviss fredag kveld. Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) sier til iTromsø at de i henhold til ny praksis ikke kan kommentere saken.

HER GÅR ALARMEN: CHC Helikopter Service Redningstjeneste får melding om snøskredet i Lyngen. Foto: Ronald Johansen

iTromsø befant seg på CHC Helikopter Service Redningstjeneste på Langnes, i forbindelse med en annen sak, da skredalarmen gikk ved 15-tiden fredag ettermiddag.

Ordfører Dan-Håvard Johnsen bekrefter til Framtid i Nord at Lyngen kommune har satt krisestab.

– Rådmannen har dratt til Røde Kors sitt co., der han vil rapportere fortløpende til meg og resten av den kommunale staben, sier Johnsen.

– Ellers vet vi ikke mer enn at det skal være et følge med utenlandske turister som er i området, og at Røde Kors og redningshelikopter er i søk, sier han.

SKRED: Redningspersonell rykker ut mot stedet skredet har gått. Foto: Marius Hoe
KRISESTAB: Lyngen kommune har satt krisestab, bekrefter ordfører Dan Håvard Johnsen. Foto: Marius Hoe

To av Norske Redningshunders lavinehunder-ekvipasjer blir fløyet ut med politihelikopteret, melder organisasjonen på Twitter.

Kavringtinden er 1289 meter høy og et populært utfartsfjell.

Det var meldt stor snøskredfare i Lyngden fredag.

«Store til svært store naturlige skred ventes løsne av seg selv. Skred kan løsne i sjeldne skredbaner og på nye steder, og nå langt ut i flatt terreng,» skrev Varsom.no i snøskredvarselet for Lyngen.

HELIKOPTER: CHC Helikopter Service Redningstjeneste rykker ut med helikopter. Foto: Ronald Johansen