Menighetsrådet invitere til hyggestund på 17.mai.

Fra klokken 12 til 14.00 blir det servert kaker, kaffe og musikalske innslag i Nordlyskatedralen. Jan Henning Pettersen i menighetsrådet håper så mange som mulig vil ta turen innom.

– Før pandemien var det populært å komme på sosialt samvær i menighetssalen i katedralen på 17.mai, og det håper vi det også blir denne gang, sier Pettersen til radio Alta.

Variert

Noe av det som skal skje i Nordlyskatedralen er salg av kaffe, kaker, is og vafler, samt flere ulike sanginnslag og taler.

– Det er flotte lokale krefter som stiller opp slik at alle skal hygge seg. Vi skal selvsagt synge «Ja, vi elsker dette landet», men motettkoret kommer også innom med flere innslag. Med andre ord masse sang for de som elsker det.  I tillegg kommer musikerne Irina og Nikolay Girunyan, og vi skal også synge Altasangen som er skrevet av Synnøve Jørgensen, sier Pettersen.

Nytt dikt

Han lover en hyggelig stund for alle som kommer innom.

– Målet er å skap en hyggelig stund på festdagen. Sogneprest Ingrid Spikkeland kommer også. Hun skal holde tale for dagen. Hun har faktisk sin siste gudstjeneste på Kristi himmelfartsdag, ettersom hun skal slutte som prest i Alta, sier Pettersen som fortsetter:

– Vi har også fått tilsendt et nytt dikt av Karen Anne Buljo som heter «Mitt Alta» og det blir spennende å få leste dette opp. Det er gratis å komme innom, og vi håper å lage en hyggelig stund for de som kommer, avrunder han.