Opplysninger Altaposten sitter med, går ut på at en mulig voldtekt har funnet sted ved Parksenterets parkeringskjeller på Alta Sentrum. Fornærmede er ei kvinne i 20-årene, som i følge opplysninger fra politiet skal være hjemmehørende i Alta.

Voldsepisoden skjedde natt til søndag, og det var en tredjeperson som klokken 11.22 søndag meldte saken inn til politiet. Vedkommende hadde da vært i kontakt med fornærmede.

Altaposten ble tidlig kjent med at det handlet om en mulig voldtekt, men politiet ønsket ikke at dette skulle bli meldt, både av hensyn til etterforskningen og den fornærmede.

Kan dere nå bekrefte at det er snakk om en mulig voldtekt?

– Jeg har ikke fått lest gjennom avhøret med fornærmede, og har ikke grunnlag for å definere det som en voldtekt foreløpig. Det er en opplysning vi fra politiets side ikke kan bekrefte. Videre etterforskning vil avklare dette, sier operasjonsleder.

Gjerningspersonen er foreløpig ikke identifisert, og åstedet er stadig avsperret med politibånd og presenning.

– Åstedet ble avsperret og sikret etter å ha konferert med kriminaltekniker, nå som avhør har blitt gjort skal det igjen vurderes om det er grunnlag for å ikke oppheve sperringen, sier Vesterhaug.

Har fornærmede fått fysiske skader?

– Ut i fra det jeg har oppfattet i saken, så skal hun ikke ha fått store fysiske skader, sier Vesterhaug.

Om gjerningspersonen er mann eller kvinne er også uklart foreløpig, men det skal kun være snakk om en person, kan det meldes.

Det var litt før klokken 14 søndag at Altaposten fikk inn tipset. I en telefon til operasjonsleder hos politiet fikk vi da vite at etterforskningen så vidt var i gang, men at de av hensyn til fornærmede ønsket at vi ventet med å melde saken for publikum.