– Erik Karlstrøm har krav på pensjonen og skattekompensasjon, uavhengig av om han slutter selv eller blir avskjediget.

Det sa Karlstrøms advokat Hermann Skard da han mandag presenterte pensjonsavtalen og lønnsforholdene som Karlstrøm legger til grunn for sitt krav mot motparten.

North Energy på sin side krever penger tilbake fra Karlstrøm, fordi de mener hans avtale om skattekompensasjon og pensjonsavtale ikke er gyldig lenger.

Notater på en arabisk kalender om lønn og ytelser ble lagt fram for retten mandag, for å vise hvordan Karlstrøms pensjonsavtale ble fremforhandlet da styreleder Johan Petter Barlindhaug hadde drøftinger i Kairo, hvor Karlstrøm ledet et tysk oljeselskap. Fra den arabiske dagboka refererte Skard at det var notert blant annet lønn, eierandel, etterlønn, bonus, lån, bil, leilighet og skattekompensasjon.

– Styret har undertegnet alle avtaler Karlstrøm har fått utbetalt og jeg viser til styrets årsberetning, signert av samtlige styremedlemmer, at han hadde enn lønn på 3.008.000 kroner, pensjonsbetaling på 3.464.000 kroner og annet spesifisert som bil, lån, aksjer osv til 969.000 kroner. Min kommentar er at styret i North Energy, som har avskjediget Erik Karlstrøm, ikke har satt seg ordentlig inn i dette, sa Skard.