Mandag omtalte Altaposten Mattilsynets forhåndsvarsel om vedtak, etter de hadde fått flere bekymringsmeldinger om matforgiftning ved spisestedet på Amfi. I brevet heter det at: «Mattilsynet fant brudd på regelverket for trygg mat knyttet til internkontroll, forurensningsfare og personlig hygiene, og vi forhåndsvarsler derfor vedtak om å rette dette.»

Hva angår bekymringsmeldingene ble det ikke gjennomført inspeksjon, Mattilsynet har derfor ikke noen sikker bekreftelse på at det er hold i bekymringsmeldingene, men de «anser det på nåværende tidspunkt som sannsynlig at sykdom hos ansatte er årsaken til at kunder er smittet.» Dette var omtalt i Altaposten mandag.

Frykter for omdømmet

Roger Helge Michalsen tok kort tid etter publisering kontakt med Altaposten med ønske å presisere saken ytterligere. Hans bekymring er at omtalen vil påvirke restauranten i negativ grad. Han presiserer også at det ikke er påvist smitte fra Sushi Point Alta.

– Poenget mitt er at de ikke har funnet noen bakterier eller påvist noe som helst ved restauranten. Mattilsynet gjør sin jobb og prøver å finne kilden, men i vårt tilfelle er de usikre på hva som er årsaken til at folk ble syke. De famler litt i blinde. For meg som virker det som det var en liten epidemi i Alta. Sånt får man ikke gjort noe med, mener eieren

Tar alle forholdsregler

Michalsen har restauranter i blant annet Tromsø, Narvik og Harstad, i tillegg til Alta.

– Vi driver mange uteplasser. Hvis det skjer noe, eller hvis det blir påvist et eller annet på en av våre plasser, så er det klart at det er veldig beklagelig, men vi tar vi tak i med en gang. Mattilsynet sier at i den aktuelle perioden gikk en epidemi i Alta. Det var mange plasser hvor folk ble syke – på skoler og alt. De hadde derfor gitt beskjed til Frode Wilhelmsen på Amfi om at alle utestedene på senteret måtte skjerpe inn rutinene. Senteret gikk også inn for å desinfisere toalettene, rulletrapper og så videre for å få bukt med epidemien som spredde seg i Alta, påpeker Michalsen.