Høyres første kandidat, Frank Bakke Jensen, vil at veien skal være ferdig klokken 14 på ettermiddagen den 1. juli i 2013.

Privat og offentlig

Det mener han at de kan love hvis man legger opp til at E6 vest for Alta finansieres sammen med private i et offentlig-privat samarbeid, kalt OPS.

– Når Høyre finansierer E6 med OPS vil det føre til at veien blir bygget dobbelt så raskt. Bare i Europa i 2004-2005 var det 150 OPS prosjekter og Høyre tenker at vi kan få plass 3-4 store OPS-prosjekter hvert år i Norge. Her sier den nåværende regjeringen dessverre nei. Det viktigste for de er at offentlige bygger veien, mens det viktigste for Høyre er at veien blir bygget, sier Jensen.

– Høyre kan være så konkret om datoen fordi E6 vest for Alta, er et mindre OPS-prosjekt som vil bli iverksatt og prioritert først fra vår side, fastslo førstekandidaten da Altaposten møtte dem ute på Strømsnes i Kåfjord i formiddag.

Les mer om saken i mandagens avisutgave

Nestleder i Alta Høyre Einar Aleksandersen og Høyres førstekandidat Frank Bakke Jensen ved stedet hvor den nye broen skal gå over Kåfjord og tunnelen gjennom Sakkobanen starter. Foto: Torill M. Wiggen