I går lastet Max Pedersen opp videoen du ser i vinduet over, til sin Facebook-profil. Videoen, som er tatt opp med et kamera montert på dashbordet, viser Max på vei mot sentrum, fra Aronnes.

Etter å ha passert fotoboksen på Elvestrand nærmet Pedersen seg Elvestrand-krysset.

– Av erfaring vet jeg at det plutselig kan komme noen syklende ut i veien her, derfor bruker jeg å ha øynene ganske langt fram her. Og ganske riktig. Jeg så at en jente kom syklende rett ut i veien. Heldigvis så jeg henne så tidlig at jeg rakk å bremse ned, men hadde jeg vært uoppmerksom så ville dette gått ille. Skikkelig ille. For hun syklet rundt i sin egen verden, med høretelefonene på øret, rett ut i veien, og enset meg ikke, forklarer Pedersen.

– Enn hvis...

Han innrømmer at han ble rimelig oppgitt og forbanna.

– Jeg snudde og kjørte tilbake for å kjefte litt på henne. Da jeg fikk henne til å stanse opp så jeg at hun hadde ørepluggene i øret. Hun innrømte at hun hadde syklet ut i veien uten å vente på at jeg bremset ned, og sa at hun «trodde jeg kom til å bremse». Nå bremset jeg jo, men hva hvis jeg hadde vært uoppmerksom, evenutelt kjørt en større bil – eller kjørt fortere enn fartsgrensa tillater?

Må bruke hodet

Pedersen synes selv at mange av de som ferdes på to hjul i trafikken opptrer ganske så uforsiktig.

– Jeg blir stadig forfær over hvor skjødesløse mange av byens syklister er. Det virker som at man tar det som en selvfølge at bilene stanser når de hiver seg over veien. Dette synes jeg er en forferdelig dårlig holdning. Som videoen min viser er det så lite som skiller mellom at det går bra til at det ender skikkelig dårlig. Folk må bruke hodet i trafikken, det mener i alle fall jeg, sier Pedersen.