SAS-flyet som mandag morgen skulle fly fra Tromsø til Bodø og Trondheim, er innstilt.

Flyet skulle ha hatt avgang klokken 07.00.

Også Widerøes morgenfly fra Kirkenes til Tromsø – via Vadsø, Alta og Sørkjosen – er kansellert.

Flyet skulle ha ankommet Tromsø klokken 07.25 og hatt avgang klokken 06.00 fra Kirkenes.

Widerøes fly som skulle fly fra Hasvik til Tromsø - via Hammerfest, ble også kansellert. Dette skulle hatt avgang 08:35.

Dette er også situasjonen for Widerøes fly fra Tromsø til Bodø - via Andenes og Harstad, som skulle gått 10:15.

Det viser oversikten fra Avinor.

Lars Hågensen

I kveld kan den nye UNN-direktøren være klar

Foto: iTromsø DCX

Torsdag ettermiddag skal styret i UNN møtes, med en meget kort saksliste.

Det er bare en sak på agendaen, ansettelsen av en ny administrerende direktør for UNN. Stillingen har vært ledig siden Anita Schumacher måtte tre av i mars etter et ekstraordinært styremøte.

Einar Bugge har siden den gang hatt rollen som konstituert direktør, men søkte ikke på den permanente stillingen.

Anders Mohn Frafjord, styreleder for UNN, forventet at møtet i kveld blir kort prosess.

- Jeg tror vi skal ha den nye direktøren klar i ettermiddag. Ansettelsesutvalget har jobbet veldig godt og jeg tror forslaget, hvis det går gjennom, vil være veldig populært.

Siste innlegg

Marianne Lein Moe

Helseministeren til Tromsø

Den nye Helse- og omsorgsministeren Jan Christian Vestre besøker Tromsø og Narvik fredag 3. mai

Fra klokken 08.00 - 10.00 skal han ha omvisning på UNN og møte ledelsen og de ansatte.

Marianne Lein Moe

Diesellekkasje i Lavangsdalen

Nødetatene rykker ut i forbindelse med melding om diesellekkasje fra en tank i området ved Sarasteinen i Lavangsdalen.

- Vi har per nå ikke en status på hvor stor lekkasjen er, men vi forespeiler oss på at det kan være mye, forteller Lennart Steffensen, operasjonsleder i Troms politidistrikt.

Mye av situasjonen er fortsatt uavklart, og per 14.30 er politiet fortsatt på vei utover til stedet.

- Det er ikke eier av tanken som har ringt dette inn, men akkurat nå har vi ikke helt oversikt over hvilken og hvem sin tank det er snakk om, forklarer Steffensen.

iTromsø oppdaterer saken.

Marianne Lein Moe

Innloggingstrøbbel på nav.no

Dersom du forsøker å logge deg inn på din profil på nav.no vil du per klokken 13.30 torsdag vil du få denne feilmeldingen:

Vi opplever for tiden problemer med innlogging på nav.no.

Enkelte selvbetjeningsløsninger kan også være utilgjengelige. Dersom du opplever problemer anbefaler vi at du prøver igjen litt senere.

Feilsøking pågår.

– Det er nettverksproblemer med innloggingen. Dette rammer alle som prøver å logge inn på nav.no, sier avdelingsdirektør Jan Hokstad til VG.

Louise Andersen

Politiet rykket ut til naskeri i sentrum

Politiet rykket torsdag ut til en butikk i sentrum etter å ha fått melding om en ordensforstyrrelse på stedet.

«En person ble stanset av vekter, mistenkt for naskeri,» skriver politiet på X.

«Forholdet utviklet seg etter hvert til en ordensforstyrrelse der politiet ble tilkalt,» lyder det videre.

Louise Andersen

Remiks åpen igjen etter kvikksølv-ulykke

Tirsdag evakuerte nødetatene området rundt Remiks på Nord-Tromsøya.

Årsaken var at en flaske med kvikksølv falt i bakken og lekket kvikksølv i hallen der Remiks håndterer farlig avfall, opplyste politiet tirsdag.

Torsdag morgen er returstasjonen igjen åpen for både private og næringsdrivende kunder, opplyser Remiks.

Ingen skal være skadet etter kvikksølv-ulykken.

– De fem som var i rommet har ikke meldt om symptomer på forgiftning. Alle blir likevel sjekket av ambulansepersonell på stedet, sa operasjonsleder Sigurd Fosli i Troms politidistrikt tirsdag.

Louise Andersen

Stenger Tromsøbrua i perioder i natt

Natt til fredag blir Tromsøbrua stengt i perioder på to timer, melder Vegtrafikksentralen.

Det gjelder fra torsdag klokken 23.30 til fredag klokken 05.00.

Mellom klokken 21.00 og 06.00 vil fartsgrensen dessuten være 30 km/t.

Årsaken er veiarbeid.

Lars Hågensen

Etterlyser mopedtyv

En moped skal ha blitt stjålet på Lunheim, melder politiet.

De mistenker at tyveriet har skjedd tirsdag kveld eller natt til onsdag.

Mopeden skal være svart og av merket Piaggio, og har kjennemerket FD5062.

Politiet ønsker at alle som har informasjon om tyveriet tar kontakt på telefon 02800.

Jone Bergøy Nedrebø

Er du ungdom? Søk sommerjobb som fisker

Regjeringen har bestemt at ungdomsfiskeordningen skal videreføres i 2024. Den sier at ungdommer mellom 12 og 25 år få muligheten til å ha sommerjobb som fiskere.

Ordningen gir muligheten for at ungdom skal kunne drive fiske om sommeren, og omsette fangst for inntil 50.000 kroner. Den vil gjelde fra perioden 17. juni til 16. august, og omfatter også uregulerte fiskeslag som blir fanget i de vanlige fiskeriene langs kysten, noe som ikke var tilfellet tidligere.

- Ungdomsfiske er viktig for rekrutteringen og jeg er opptatt av å bidra til at flere ungdommer får prøve seg som fiskere, sier fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss i pressemeldingen.

Jone Bergøy Nedrebø

Stor økning i fastlegevikarer

Antallet vikaravtaler i fastlegeordningen har økt med hele 446 prosent fra 2016 til 2022. Det kommer fram i en fersk studie publisert i Tidsskrift for Den norske legeforeningen.

I 2016 var det 916 slike avtaler i landet, hvor det i 2022 ble registrert 5003 vikaravtaler.

De sentrale funnene i studien peker på hvordan det er de minst sentrale kommunene som sliter mest med problemet, og at det også er flere tilfeller av vikaravtaler uten lister knyttet til en fast lege.

Det påpekes også at de mindre sentrale kommunene setter opp kortere avtaler enn de mest sentrale kommunene, og at vikarbruken kan utfordre like helsetilbud i landet.

Jone Bergøy Nedrebø

Kommunen inviterer til markering av Frigjøringsdagen 8. mai

TAKK: Kommunen inviterer byens befolkning til markering av frigjøringsdagen 8. mai. Dette bildet er tatt under fjorårets markering. Foto: Ronald Johansen

Onsdag 8. mai inviterer Tromsø kommune til markering av Norges frigjørings- og veterandag. Markeringen vil skje på rådhuset og i Domkirkeparken.

Markeringen starter klokken 15.20 og det vil begynne med en flaggborg fra rådhuset til Domkirkeplassen med veteraner, lotter, ordføreren og offisielle gjester. Deretter blir det kransenedleggelse, appeller og taler.

Dagen er blant annet en hyllest til motstandsfolk, krigsseilere og sivilpersoner som kjempet mot okkupasjonsmakten under krigen.

Du kan lese mer om arrangementet her.

Jone Bergøy Nedrebø

Overnattingsrekord i mars

Foto: NHO Arktis

Troms hadde i mars en 18 prosent økning i antall overnattinger sammenlignet med 2022. Det kommer fram i en pressemelding fra NHO.

Allikevel er NHOs regiondirektør i Arktis, Sigrid Ina Simonsen, bekymret for at den norske overnattingstrafikken viser en nedgående tendens.

Utenlandstrafikken har nemlig økt med 37 prosent i Troms i mars sammenlignet med i fjor, mens antall norske overnattinger bare har økt med tre prosent.

Selv om mai mest sannsynlig vil være en rolig måned forventer Simonsen godt med besøkende når sommeren kommer, noe som ifølge henne er bra for hele næringslivet.

Jone Bergøy Nedrebø

BoligPartner slår seg konkurs – skal ikke påvirke kundene

Tirsdag 30. april slo hus- og hytteleverandøren BoligPartner seg konkurs. Med det mister Presis Bolig sin samarbeidspartner og underleverandør i byen.

Presis Bolig har vært underlagt en forhandlingsavtale med BoligPartner, men skriver i en pressemelding at de ikke vil bli påvirket av konkursen.

«Vi fortsetter all vår aktivitet ute på byggeplasser og i tett samarbeid med våre egne, lokale underleverandører fullføres alle byggeprosjekter som planlagt», står det i pressemeldingen fra Presis Bolig.

Carina Hansen (iTromsø)

Forklaringen fikk politiet til å stusse – ble satt i varetekt

En tromsøbosatt mann i 40-årene var vitne i en straffesak som gikk for retten i april.

Rettssaken handlet om en utenlandsk registrert bil som ble stoppet ved Helligskogen tollstasjon med 150.000 tabletter av stoffet Ksalol. Sjåføren ble pågrepet og dømt etter rettssaken.

Mannen i 40-årene var på et tidligere tidspunkt siktet i saken, men saken ble henlagt på grunn av bevisets stilling. Men da mannen forklarte seg i retten, fikk det politiet til å stusse.

«Under vitneforklaringen, som ble tatt opp på lyd og bilde, forklarte han seg om sin befatning med saken på en slik måte at henleggelsesbeslutningen ble omgjort», skriver retten i en kjennelse.

Mannen ble på nytt siktet for medvirkning til forsøk på å få tablettene inn i Norge. Nå har politiet bedt om at mannen blir varetektsfengslet i fire uker, siktet for grov narkotikakriminalitet. Retten mener det er sannsynlig at mannen har hatt en sentral og aktiv rolle i planleggingen og gjennomføringen av handlingen han nå er siktet for. De har derfor gitt tommelen opp til at mannen kan varetektsfengsles.

Dersom mannen blir dømt risikerer han fengsel i fire til fem år.

Carina Hansen (iTromsø)

Gravide får tilbud om kikhostevaksine

Denne uken trer nye forskrifter i kraft og fra 2. mai vil gravide kvinner, som er en del av barnevaksinasjonsprogrammet, få tilbud om kikhostevaksine.

– Vi ønsker å forebygge alvorlig kikhostesykdom hos spedbarn fra fødsel frem til barnet selv er vaksinert ved tre måneders alder. Jeg er glad for at vi nå kan gi gravide kvinner tilbud om vaksinasjon mot kikhoste, og at dette tilbudet nå kan rulles ut i hele Norge slik at så mange nyfødte som mulig blir beskytta fremover, sier helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre i en pressemelding.

Ifølge departementet kan kikhoste være en alvorlig sykdom for spedbarn, særlig de tre første levemånedene. Sykdommen har ikke ført til dødsfall i Norge siden 2004, men flere europeiske land har meldt om dødsfall hos spedbarn både i 2024 og i 2023.

– Flere europeiske land har i løpet av de siste ti årene hatt store utbrudd av kikhoste, og har innført vaksinasjon av gravide kvinner for å hindre alvorlig sykdom hos spedbarn. Slike utbrudd er det også risiko for i Norge, og det er viktig å få startet opp med vaksinasjonen, sier Vestre.

Johannes Ytreberg Meløe

Kollisjon i tunnelen

Det har vært en kollisjon i Tromsøysundtunnelen. Det bekrefter vegtrafikksentralen Nord-Norge.

Det skal ha vært kollisjon mellom to biler.

- Det er en påkjørsel bakfra. Bergingsbil henter nå ut den ene, men det er ikke noe alvorlig, sier trafikkoperatør Tommy Ausle til avisa iTromsø.

Det ene feltet i tunnelen er derfor stengt.

– Vi får ikke åpnet veien fra byen til fastlandet i tunnelen, før bilene er fjernet, sier Ausle til iTromsø.

Politiet har rykket ut. Det skal ikke være snakk om alvorlige personskader i ulykken.

– Det er et trafikkuhell nede i tunnelen. Politiet er på stedet, sier Per Arve Aas, operasjonsleder i Troms politidistrikt.

Det var avisa Nordlys som først meldte om saken.

Johannes Ytreberg Meløe

Stanset tenåring på motorsykkel

Troms politidistrikt melder om å ha stoppet en gutt i tenårene på lettmotorsykkel. Gutten skal ha kjørt i lovlig hastighet, i 70-sone, men kjørte på rødt lys og manglet eksosanlegg på sykkelen.

Hendelsen skal ha skjedd like ved Laukslett, langs E8.

De foresatte er informerte, og gutten har fått en bot, ifølge politiet.

Johannes Ytreberg Meløe

Ungdom ble påkjørt - sjåføren stoppet ikke

En gutt i tenårene ble påkjørt i like ved Sommerlyst skole, altså i området ved krysset mellom Holtvegen og Prost Schielderups gate.

Hendelsen skal ha skjedd mandag 29. april, en gang mellom 11.30-12.00. Sjåføren skal så ha kjørt videre uten å ta kontakt med gutten.

Det melder Troms politidistrikt på X. De har nå opprettet sak. De har ingen opplysninger om verken føreren eller bilen.

Gutten har vært til undersøkelse på UNN. Det er ikke påvist skader, men gutten skal ha en del skrubbsår. Politiet ber nå om at sjåføren av bilen, eller andre som har opplysninger om saken tar kontakt.

Johannes Ytreberg Meløe

Politi rykket ut til Kvaløya

Politiet har rykket ut til Kvaløysletta tirsdag like etter klokken 16.00.

De rykket ut etter gjentatte meldinger om en person, som skal har fremstått beruset og forstyrret trafikken ved bussterminalen.

En mann i 30-årene er tatt hånd om av politipatruljen, og anmeldes for ordensforstyrrelse, ifølge Troms politidistrikt.

Carina Hansen (iTromsø)

Anne Berit Figenschau med jobbytte: Går til Innovasjon Norge

NY JOBB: Anne Berit Figenschau blir regiondirektør for Innovasjon Norge Arktis.

Høyres Anne Berit Figenschau, meldte nylig at hun trekker seg som gruppeleder i kommunestyret for å kunne gå tilbake til lederstillingen hun hadde i Skatteetaten.

Tirsdag melder Innovasjon Norge at Figenschau er ansatt som ny regiondirektør.

– Jeg brenner for at vi skal utnytte de enorme mulighetene som ligger i Troms, Finnmark og Svalbard, slik at vi kan skape nye, grønne og lønnsomme næringer og attraktive arbeidsplasser, sier Figenschau i pressemeldingen.

Hun starter i stillingen 10. juni. Hun blir leder for 30 personer fordelt på kontorer i Tromsø, Vadsø, Alta og Kirkenes.