En ATV med tre personer kjørte av veien på FV87 i Tamokdalen i Balsfjord i natt.

Personene ble fraktet til Tromsø med redningshelikopter og luftambulanse.

«To av de tre involverte vurderes per nå som alvorlig skadd,» meldte politiet klokken 01.23.

Tidlig tirsdag morgen kom politiet med enda en oppdatering.

«Det ser ut til at det har gått bedre enn fryktet med de tre personene som ble skadet i ATV-ulykken. Alle tre er ved bevissthet,» lød meldingen klokken 04.38.

Ulykkesstedet var ryddet klokken halv fire i natt, og ATV-en har blitt tatt med inn for teknisk undersøkelse.

Les hele saken her.

Christer Pedersen

Vil starte bygging av kai etter sommeren

Kommunen ønsker å starte byggingen av allmenningskaia i Oldervik i løpet av september måned. På så måte håper man å ha kaia ferdig til bruk før vintersesongen starter rundt nyttår.

Først må det imidlertid gjennomføres undersøkelser av tilstanden til dagens kai og forholdene rundt. Kommunen ønsker også å ha en gjennomgang av de samlede økonomiske kostnadene knyttet til prosjektet.

Alternativene kommunen ser for seg for kaia er at man enten river den gamle allmenningskaia og bygger helt ny kai eller at man reparerer og oppgraderer dagens kai.

Det har i flere år vært en strid knyttet til kaianleggene i Oldervika, og kommunen håper at ny - eller oppgradert - kai i bygda vil ende denne.

Siste innlegg

Christer Pedersen

Tiltalt for å ha spyttet på politibetjent

En lofotværing i slutten av 40-årene er tiltalt for «ved vold å ha gjengjeldt en tjenestehandling».

Hendelsen skal ha skjedd da mannen var satt i politiarrest en natt i fjor sommer.

Da fengselsbetjenten førte tilsyn med ham på cella så spyttet den innsatte betjenten i ansiktet. Dette fordi politibetjenten nektet å gi mannen medisiner og ordne med legetilsyn.

Vitushan Packiyarajah

De siste brikkene på plass - Her er alle som skal spille på Buktafestivalen 2024

SISTE VERS: Etter flere opptredener på Buktafestivalen, vil rockebandet SPAN spille sin siste konsert i Tromsø noen gang. Foto: Tommy Kristiansen

Klokken 11 i dag annonserte Bukta de siste tilskuddene til et allerede stjernespekket hovedprogram. De siste musikerne er: Span, High Vis, CLAMM, Stéphanie Turcotte og Pulgasari.

For Span-fansen vil dette være en gyllen anledning for å vitne sine favoritter i det som vil være siste gang rockebandet spiller i Tromsø.

Vinneren av spillejobbkonkurransen til Bukta, Stéphanie Turcotte, vil også få sin bukta-debut.

– Endelig er hele programmet på plass, og vi er veldig fornøyde med bookingene. Fra «wildcardet» Stéphanie Turcotte, som ble valgt ut blant 51 påmeldte artister som ønsket en spillejobb på Bukta, til storkanonene The War on Drugs, som spiller fantastiske konserter for tiden, så er det en sterk underdrivelse å si at jeg gleder meg til festivalen i sommer, forteller en fornøyd bookingsjef, Isak Harbitz.

Her er artistene/bandene som er satt opp på hovedprogrammet i år:

 • The War on Drugs (US)

 • The Cardigans (SE)

 • Kvelertak

 • Span

 • The Soundtrack of Our Lives (SE)

 • Bel Canto

 • Motorpsycho

 • High Vis (UK)

 • No. 4, Sarah Klang (SE)

 • Night Beats (US)

 • Heave Blood & Die

 • Slomosa

 • CLAMM (AUS)

 • Stéphanie Turcotte

 • Hammok

 • The Sha-La-Lee’s (BE)

 • Systemet

 • Unge Funksjonell

 • Pulgasari

Lars Hågensen

Tromsø med i dannelsen av ny næringsforening

Interimstyret for Næringsforeningene i Norge utgjøres av f.v. Harald Minge (Stavangerregionen), Trude Nilsen (Tromsøregionen), Berit Rian (Trondheimsregionen), Monica Mæland (Bergensregionen) og Trond M. Backer (Kristiansandsregionen). Foto: Kenneth Stoltz / NiT

Tromsø næringslivsforening blir styremedlem i den nye organisasjonen «Næringsforeningene i Norge». Det ble klart under en konferanse i Trondheim tidligere denne uken, der foreninger fra over hele landet var samlet. Styret skal representere 171 næringslivsforeninger landet over, med en samlet medlemsmasse på 750.000 ansatte over 30.000 bedrifter.

Tromsø næringsforening har sammen med Bergen, Trondheim, Kristiansand og Stavanger påtatt seg rollen med å danne et interimsstyre. Disse fem vil ha en fast plass i styret, som etter hvert skal utfylles med tre medlemmer til.

Dette er noen av feltene Næringsforeningen i Norge vil arbeide med:

 • Samferdsel og NTP, nivå på totalramme og hovedformål, ikke prosjekt.

 • Strømpriser, krafttilgang, effekttilgang og transmisjonsnett.

 • Skatter og avgifter.

 • Innleie av arbeidskraft.

 • Eksportpolitikk.

 • Kompetanse- og kunnskapsutvikling.

 • Aktuelle høringer og NOU-er.

 • Offentlig privat samarbeid.

 • Grønn omstilling.

Lars Hågensen

Vil ha skilting og sykkelparkering ved Kystens hus

Slik kan "bautasteinen" utenfor Kystens hus se ut, hvis bygget får viljen sin. Foto: Illustrasjonsfoto ISAS Reklame

Kystens hus ønsker å sette opp utvendig skilting ved hovedinngangen samt etablere en utendørs sykkelparkering for ansatte i bygget. Det kommer fram i et brev til kommunen.

I brevet skriver daglig leder Lena Pettersen at den originale arkitekten frarådet utvendig skilting, grunnet byggets design. Dette håper Kystens hus nå å gå bort fra.

«Leietakerne i bygget ønsker derimot skilting utvendig, og det er forståelig», skriver Pettersen i brevet til kommunen.

Men det har seg derimot slik at det i dag er Tromsø kommune som eier området utenfor inngangsdøren, og bygget ønsker en dialog med kommunen for å få lov til å installere skiltet sitt.

Utvendig sykkelparkering

I det samme brevet lufter Pettersen også ideen om en utendørs sykkelparkering, da i formen av sykkelbokser. Dette fordi flere av de ansatte opplever det som «tungt og problematisk å frakte sykkel ned og opp fra kjeller via en trapp.», skriver Pettersen.

Kystens hus ønsker å sette låsbare sykkelbokser på nordsiden av bygget, med plass til 10 elsykler. Dette kan ikke være normale sykkelstativ.

«Problemet i Tromsø sentrum er at elsykler ikke får stå i fred, og tyveri av elsykler er problematisk.», skriver Pettersen.

Vithushan Packiyarajah

Fire tromsøelever skal representere Norge i nordisk finale

Fire elever i 13- og 14 årsalderen ved Tromsø internasjonale skole vant nylig den nasjonale finalen i matematikk-konkurransen «UngeAbel». Det betyr at de skal representere Norge i den nordiske finalen av konkurransen, som i år avholdes i Trondheim den 27. mai.

«UngeAbel» er en matematikk-konkurranse for 9.-klassinger fra hele Norge, der elevene skal løse ulike oppgaver. Det starter klassevis, og etter hvert vil fire elever bli valgt ut til å representere klassen sin.

Lærer Emil Sundal beskriver suksessen med ett enkelt ord:

– Fantastisk.

Suksessen virker heller ikke å ha gått til hodet på de unge mattestjernene, som ifølge lærer Sundal tar det hele med knusende ro.

– De er overraskende rolige synes jeg. Jeg tror ikke de har helt skjønt hvor stort dette er, og at de skal ut og konkurrere mot vinnere fra Sverige og Finland blant annet, sier han.

Dermed blir det tur til Trondheim for elevene, som har fått jobben med å forsvare Norges ære på «hjemmebane».

Vegar Fjell

Mariel fortsetter på landslaget

LANDSLAGSAKTUELL: Også i år blir det landslagsplass for Mariel Kufaas. Foto: Ronald Johansen

Mariel Kufaas fra Tromsø Alpinklubb er tatt ut på alpinlandslaget også denne sesongen, og får i år som i fjor c-status.

Kufaas, som debuterte i verdenscupen som første tromsøværing forrige sesong, blir dermed å se i europacupen også i 2024-25.

Vegar Fjell

Maria (46) ble norgesmester i kickboksing

MEDALJE: Maria Sjåvik fra Tromsø tok to medaljer i NM i kickboksing i helga. Foto: Louise Holst Andersen

Det ble en helt rekke medaljer til Tromsø Kampsportklubb i NM i kickboksing i helga, som ble arrangert i Tjelsund.

En av de som sikret edelt metall til Tromsø, var 46 år gamle Maria Sjåvik, som vant gull i kick light i klassen D-65 kg, og sølv i samme klasse i lettkontakt.

Ingeborg Olufsen gikk til topps i pointfighting (JD-55kg), mens det ble henholdsvis sølv og bronse til Julian Sjåvik (H -74kg) og Nataniel Hagfors (JH -84 kg) i samme øvelse.

Olufsen tok også gull i lettkontakt. Det samme gjorde Andreas Danielsen (H -84kg), Pia Malm (UD -65kg) og Stella Solem (UD -50kg), mens det ble sølv til Nataniel Hagfors (JH -84kg) og bronse til Isak Hagfors (UH -52kg).

I tillegg til Maria Sjåviks gull i kick light, gikk også Tor Erik Barnes Wikmark (JH -79kg) og Oleksandr Kovalenko (UH -47kg) til topps, mens Andreas Danielsen og Isak Hagfors tok hver sin sølvmedalje.

I K1 -65kg tok også Lisa Danielsen gull og ble norgesmester.

Tora Lind Berg

Tommel opp for ny sjømatrestaurant

Restaurantgründer Morten Lønstad planlegger å åpne sjømatrestauranten «Fangst» i lokalene hvor Delicatessen holdt til, på Vervet.

Tirsdag gav politikerne tommel opp til skjenkebevilling for restauranten, som også vil ha uteservering.

«Fangst» vil servere fisk og sjømat fra hele verden, men basert i det nordnorske matfatet. Men sushi og oppdrettslaks får du ikke, sier eieren.

Stedet har kapasitet for hundre gjester innendørs og hundre ute.

Lønstad håper på åpning på forsommeren.

Rune Robertsen

Her blir skiprofilen hyllet hos sine egne

Anna Svendsen og rundt 100 andre deltok på TSKs klubbmesterskap mandag kveld. Foto: Henrik Romsaas/Tromsø skiklubb langrenn

Anna Svendsen ble hyllet med kake på Tromsø Skiklubb Langrenns sesongavslutning som ble markert gjennom et klubbmesterskap mandag kveld. Det kommer i etterkant av at hun fredag gjennom iTromsø fortalte at hun legger opp i en alder av 34 år.

- For Tromsø Skiklubb Langrenn har det vært fantastisk å ha Anna i klubben. Snill, hyggelig og et flott forbilde for våre yngre løpere - som alle trenger en ledestjerne å se opp til, var blant det TSK-leder Geir Håvard Hanssen skrev på sosiale medier.

Klubbmesterskap på Templarheimen Foto: Henrik Romsaas/Tromsø skiklubb langrenn
Helge Skog

Flere lurt av svindlere fra «politiet»

Tall fra Økokrim viser at antallet bedragerianmeldelser økte med 12 prosent i 2023, sammenlignet med året før. Det er bedrageriene som bruker teknologi for å lure deg som øker mest.

Svindeleksperter har sett mange tilfeller av såkalt politisvindel den siste tiden, ifølge en pressemelding fra Frende Forsikring.

– Vi ser mange historier med helt vanlige, oppegående nordmenn som blir lurt. Folk som aldri hadde trodd at de skulle la seg lure til å gi bort BankID-en sin går rett i fella, uttaler Tina Jerstad iTenerity – som hjelper folk som er blitt ofre for ID-tyveri og nettmisbruk.

Felles for alle er at de blir servert en realistisk historie. Det begynner gjerne med at du blir oppringt av en som sier hen jobber i politiet. Vedkommende presenterer seg som politietterforsker, med fullt navn og tjenestenummer.

En undersøkelse Norstat har gjort for Frende viser at 92 prosent har fått e-post, sms eller telefoner fra svindlere.

– Du får vite at to personer er arrestert for å ha tatt opp et lån i ditt navn. Politiet har også funnet en bilkjøpsfullmakt signert av deg. Det fremstår mer troverdig enn noen gang før, uttaler Jerstad.

Helge Skog

Vil senke fartsgrense i Tromsdalen

Evjenvegen mellom E8 Tromsøysundvegen og «rødbrua» i Tromsdalen er en samlevei med fartsgrense 40 km/t, uten tilrettelegging for myke trafikanter.

Nå ønsker Tromsø kommune et hastetiltak: Å senke fartsgrensen langs strekningen. Kommunen ber politi og vegvesen å komme med innspill.

Årsaken er Evjenvegen mellom Raillkattlia (snarveien til Krokvegen) og rødbrua (hvor Evjenvegen krysser Tromsdalselva) er registrert som skolevei i trafikksikker skolevei-prosjektet. Ifølge kommunen er det ikke mulig å etablere fortau på deler av strekningen, som følge av grunnforholdene.

Lars Hågensen

Utenlandsk turist fratatt drone etter ulovlig flytur

Mandag kveld ble en utenlandsk turist stoppet av politiet ved Prestvannet, etter at det hadde blitt varslet om flyvning innenfor forbudssonen.

Turisten anmeldes og tas inn til avhør. Den uheldige piloten kan også regne med både inndragning av drone samt en klekkelig bot, melder politiet.

Jørn Mikael Hagen

Fem utøvere tok seks medaljer

SØLV: Egor Valkov tok sølv. Foto: Tromsø Teakwon-Do-klubb

Tromsø Taekwon-Do-klubb hadde fem deltagere med i EM i Polen i helga. Det var 840 påmeldte fra 32 land.

Følgende Tromsø-deltagere var med:

Josefine Breivik deltok i Mønster Senior 1 Dan, og vant sine to første kamper.

Emil Skogholt Kristensen kom helt til finalen i Mønster Senior 2 Dan. Der ble det et knepent tap mot regjerende verdensmester Mats Lind fra Bergen TKD klubb.

Emil deltok også i mønster-herrelaget som gikk til topps og vant EM-gull i lagmønster.

Daniil Valkov tape sin sparringskamp junior herrer sparring -65kg i siste sekund, men Daniil fikk EM-bronse i junior herrer lag sparring.

Egor Valkov deltok i sparring Senior -75 kg, og overbeviste i de fire innledende rundene. Han kom til finalen og fikk sølvmedalje.

Sofie Haugslett Johansen vant sine to første runder i Sparring Senior -75kg. I finalen møtte hun regjerende verdensmester Helene Semb fra Oslo, og tok sølvmedalje i senior EM. Sofie tok også sølv i senior damer lagsparring.

At Tromsø Taekwon-Do klubb har utøvere som kommer hjem med hele seks EM-medaljer er vi veldig stolte over, skriver klubben i en mail til iTromsø.

Jørn Mikael Hagen

Troms-klubber får plastposekroner

Lyngen/Karnes IL, Krokelvdalen IL og Medkila IL får 868.000 plastposekroner til å bygge barrierer rundt kunstgressbanen.

Det skriver Handelens Miljøfond i en pressemelding.

Hvert år forsvinner 1500 tonn plast fra norske kunstgressbaner. Nå får de tre klubbene støtte til å gjøre tiltak som holder gummigranulatet på banen.

Handelens Miljøfond bevilger 80 millioner kroner til tiltak mot spredning av gummigranulat fra norske fotballbaner, og i mars lanserte de i samarbeid med Norges Fotballforbund initiativet «Mer fotball, mindre plast» - der de åpnet for at klubber og baneeiere over hele landet kunne søke om støtte til miljøtiltak.

– Det har vært stor interesse for å motta støtte til miljøtiltak på lokale fotballbaner, og det er godt å se at så mange fotballklubber over hele landet tar problemstillingen på alvor, sier Cecilie Lind, leder i Handelens Miljøfond i pressemeldingen.

Søknadsportalen er åpen helt til 7. juni.

Trond Karlstrøm

Seilfartøy tar inn vann – 10 personer om bord

Hovedredningssentralen melder at et seilfartøy med 10 personer om bord tar inn vann.

Fartøyet er på vei fra Norge til Svalbard.

De assisteres nå av helikopter fra Longyearbyen som setter pumpe om bord. Kystvaktskipet Svalbard er på vei mot fartøyet, melder Hovedredningssentralen.

Trond Karlstrøm

745 tromsøværinger investerer i kryptovaluta

Det kommer fram i årets skattemelding, ifølge Skatteetaten.

Skatteetaten tror likevel det er mange flere som ikke vet at krypto-eierskap skal føres inn i skattemeldingen.

I år er det totalt 1.597 personer i det nordligste fylket som har meldt inn at de eier kryptovaluta.

– Vi vet at det er langt flere som faktisk eier kryptovaluta i Troms og Finnmark, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark i en pressemelding.

Skatteetaten estimerer at kun 15 prosent av dem som eier kryptovaluta faktisk oppgir dette i skattemeldingen.

– Du er pliktig til å oppgi dette i skattemeldingen, og risikerer tilleggsskatt om du skjuler informasjon fra Skatteetaten, advarer Funnemark i pressemeldingen.

Trond Karlstrøm

Løp fra bilen etter trafikkuhell ved Jekta

Politiet melder på X at det skjedde et trafikkuhell på Langnes natt til mandag, hvor en bil kjørte i høy hastighet og traff en fortauskant. «Flere dekk har punktert og bilen er ikke kjørbar», skriver politiet i meldingen.

Alle i bilen skal så ha løpt fra stedet, skriver politiet.

– Vi vet ikke hvor mange det er som har løpt fra bilen, sier politiets operasjonsleder Robin Lindberg til iTromsø.

Politiet har kontroll på to personer, og ifølge Lindberg er det snakk om personer i tenårene.

Vitner har blitt avhørt, og det har blitt sikret spor, sier Lindberg.

– Vi har også sikret video. Saken blir nok etterforsket videre, sier operasjonslederen.

Lindberg sier videre at bilen ikke har blitt stjålet, og at de har vært i kontakt med eier av bilen.

Trond Karlstrøm

Anmeldt for ruskjøring etter trafikkuhell i sentrum

Politiet meldte på X søndag kveld at de fikk melding om et trafikkuhell som førte til materielle skader i sentrum.

Etter å ha fått beskrevet av meldere om førerens kjøreatferd, rykket politiet ut og fikk kontroll på bil og fører.

Ifølge politiet blir mannen anmeldt for kjøring i alkoholpåvirket tilstand etter et «forholdsvis høyt utslag på alkometer», skriver politiet, som også beslagla personens førerkort.

Politiet fikk melding om hendelsen i 17-tiden søndag.

Karianne Laagstein

Kristin Mellem er ny leder for NKF

Kristin Mellem er nyvalgt leder av Norske kveners forbund (NKF). Foto: Privat

Tromsø Kvenforening - Tromssan Kvääniseura har deltatt på landsmøtet for Norske kveners forbund (NKF) i Alta i helgen.

Her ble Kristin Mellem fra Tromsø valgt som ny leder.

- Vi gratulerer også nestleder Rune Sundelin som nestleder, og leder for Tromsø kvenforening Bernt Isaksen som nytt forbundsstyremedlem, skriver Tromsø kvenforening på sin facebookside.