Lørdagen er det fortsatt stor snøskredfare i regionen. For både Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen, Tromsø og Indre Troms er snødskredfaren på faregrad fire, det høyeste nivået.

– Det vil være svært lett å løse ut store skred i fersk snø, også på avstand. Ferdsel i eller nært skredterreng anbefales ikke, melder varsom.no på egen nettside.

I Troms meldes det også at det kan være svært lett å løse ut skred i mange bratte heng. Skred kan bli store nok til å ødelegge flere hus, advarer nettstedet.

Fredag fikk flere skred tragisk utfall. Fire personer omkom i tre forskjellige skred i Troms. I tillegg ble en person hardt skadet og et gårdsbruk med flere bygninger skylt på havet.

Også en låve med rundt 100 dyr ble tatt av snøskred og en rekke mennesker ble evakuert.

Til VG sier Emma Julseth Barfjord, vaktleder i snøskredvarslingen til NVE, at forholdene fortsatt er svært ustabile.

– Vi må bare rope høyt om at alle må unngå skredterreng. Vi er svært bekymret for situasjonen. Nå går vi inn i påsken med et svært ustabilt snødekke. Jeg håper virkelig at folk tar skredfaren på alvor.

Lørdag formiddag har politiet besluttet, etter faglig råd fra NGI, å evakuere et område i Nordreisa i Troms.

Kommunehuset på Storslett er mottak av evakuerte, melder Troms politidistrikt.

I Repvåg, Nordkapp kommune, har det gått flere skred i området Stranddalen. En hytte har blitt tatt av skredet, men ingen personer er involvert. Det melder politiet i Finnmark lørdag i 13-tiden.

Med bakgrunn i den store skredfaren i området vil samtlige hyttebeboere trekke ut av feltet og ta tilhold på trygt sted. Videre vil E69 bli brøytet og åpnet slik at de kan returnere til Honningsvåg og i trygghet.