Skimelid fikk i fjor tre lakser før Sankthans. Nå er han i gang igjen. Aldri før har han fått laks så tidlig som 6. juni.

– Jeg har ikke hatt tid til å fiske siden starten fordi jeg har vært på reise. Først var jeg med The Norwegians Beatles på turne i USA, så var det spillejobb i Karmøy. Da jeg kom hjem var det til bluesfestivalen. Først i dag morgen i firetiden dro jeg i elva og klokka seks sånn cirka fikk jeg denne laksen, forteller trommeslageren i landets kanskje beste Beatles-band til Altaposten søndag formiddag.

Kun kaffe

Lørdag kveld nøyde han seg med et par kaffekopper som tilskuer til konsertene med Slade og Åge Aleksandersen og Sambandet. Han var i skikkelig rockestemning da han dro på seg elveantrekket og kjørte til Altaelva. Det gikk ikke lang tid før laksefiskeren igjen viste seg fra sin ypperste side. I god tradisjon slo han til og 16 kilo veide laksen. Det beste av alt var at den store ruggen var så og si nygått, med lusa fortsatt sittende fast på hodet.

Skimelid is back

– Hva som er best av egen spillejobb i USA, tilskuer på Slade eller Åge Aleksandersen, eller det å få en laks? Tja, alt er vel like godt. Du kan si; alt til sin tid.

Kai Henning filosoferer bare timer etter fiskeopplevelsen med den staute laksen hengende mellom to trær like ved siden av når Altaposten møter han ved elva.

– Alt er like artig. Å fiske er en fin avkobling i hverdagen og det blir jo ekstra artig når man får en så fin fisk så tidlig i sesongen. Husk, jeg har akkurat startet årets sesong, annonserer Skimelid som altså i fjor fikk tre lakser før Sankthans.

Tok 16 kg laks før St. Hans Foto: Frank Halvorsen