Ifølge Dagens Næringsliv gir advokaten uttrykk for at Syversen er sliten av hele saken og dermed dropper søksmålet mot myndighetene. Skattemyndighetene har fattet vedtak om et krav på drøyt 50 millioner kroner som er unndratt beskatning. Ifølge avisa innebærer frafall av søksmål at skatteregningen blir betalt.

Altaposten har tidligere skrevet om 59-åringen fra Øksfjord som slo seg opp på industriprodukter og kjemikalier, før han flagget ut til Kypros i 1994. De siste årene har Syversen vært involvert i en hel rekke prosjekter i hjemkommunen, som Loppa hotell, turistfiske, Loppa Spring Water og kjøp av flere bygg i Øksfjord sentrum.

Syversen ble for noen år tilbake tiltalt for skattesvik på ufattelige 177 millioner kroner, blant annet basert på en påstand om et utbytte på 160 millioner kroner. Ifølge Syversen handlet dette om et lån og han ble da også frifunnet i retten for de alvorligste tiltalepunktene. Det kokte ned til inndragning av 2,3 millioner på grunn av at alt av lønnsinntekter ikke var innberettet. Han ble dømt til fengselsstraff på ett og et halvt år.

Påtalemyndighetene gikk for anke i straffesaken, men den ble sendt feil og dermed avvist på grunn av tidsfristen ikke ble overholdt.

Syversen har bestridt kravet fra skattemyndighetene og saksøkte skattemyndighetene. I dag kan DN meldte at Syversen dropper søksmålet. Hans prosessfullmektig Ragnar Østensen begrunner det med at det er lite hensiksmessig.