Her sitter vesle Mina (3) og maler nissefarger på en bjørkekubbe mens mamma, bestemor og oldemor følger med og veileder. Fire generasjoner med husflidsjenter var ivrige som både elever og lærere da husflidslaget hadde sitt årlige juleverksted på Alta Museum lørdag. Som vanlig var det kjempestor interesse for tiltaket, og treåringen som er bosatt i Nordreisa fikk prøve å både male bilde, lage lys og dekorere bjørkenisser.

Bestemor Inger Lise Kristensen er styremedlem og aktivt medlem i husflidslaget, oldemor Åse Hammari er ivrig bruker av lagets kurs, mens mamma Caroline Kristensen er forsiktig med å skryte på seg noen ferdigheter innenfor husflid.

– Jeg er god på å være tilstede, men jeg må jo lære meg å strikke snart, sier 22-åringen, som snart flytter hjem til Alta med samboer og to barn. Da kan hun bli med mamma på kurs i husflidslaget.

– Jeg har gått på kurs og er akkurat ferdig med en fantastisk flott løper i haradangersøm, forteller Åse, som mildt, men ivrig, hjalp til da byens barn lærte seg ulike husflidsteknikker på lørdagens verksted.

Inger Lise både strikker, hardangerbroderer og syr på skinnfell. Hun er klar for å lære både Caroline og Mina det de måtte ønske om ulike husflidsteknikker.

– Det ligger mye kos og utfordringer i husflid, slår Inger Lise fast.