I kveld braker det løs med en lukket premiere for sponsorer, men fra torsdag til lørdag ligger det an til fulle hus i kultursalen. Etter fjorårets pause og sommerens NM-gull er forventningene til Altarevyen tydeligvis store.

– Billettene rauser ut, så det er fullt både onsdag, torsdag og fredag. Lørdagen pleier å fylles til slutt, der er det 120 billetter igjen, i tillegg til at vi for første gang har en ekstra forestilling om ettermiddagen klokken 17, sier revysjef Tommy Berg, en smule trøtt etter seine øvelser tirsdagskvelden.

Fornuftig pause

– Vi merker at fjorårets pause var fornuftig. Energien er tilbake, så jeg tror dette blir bra, sier Berg, som lover både sykehussaken, Metoo og ordfører Monica Nielsen blir sentrale i rveyen.

Tidligere har Altarevyen gjerne hentet inn eksterne krefter, som kan se det hele utenfra. Kaja Kristensen har imidlertid en rekke ganger vist et unikt regitalent.

– Hun gjør en fantastisk jobb. Hun er litt Khomeini, men alle som kjenner oss østkantgutter, vet at vi trenger en ei streng «kjærring» rundt oss, sier Berg ufiltrert.

– Kaja er streng, simpelthen fordi hun vil ha det beste av oss. For publikum, påpeker Berg.

Ungdommen tar steg

Han tror den største endringen likevel vil være at de unge aktørene, kjent fra AkuttTeateret. vil steppe opp og ta et langt steg.

– Mange av dem er blitt 17-18 år og er en del av revygruppa vår. De er rett og slett blitt fantastisk flinke på disse årene, noe publikum vil merke god.

Blant annet er Lisa Pedersen tilbake etter utdanning, noe man kan merke på sang og diksjon.

– Det er kompetanse som er gull verdt, også for revygrupper.

Nytt fjes

En nytt bekjentskap er også Marlene Schønning, som etter skuespillerutdanning er tilbake i Alta og har bosatt seg i Tverrendalen.

– Vi er kokfornøyd med at hun er med. Hun er kanonflink og man merker jo at hun har utdanning på området og kan løfte oss alle, sier Berg, som gleder seg stort til de neste dagene.