– Fire års kamp er over. Jeg er så lykkelig at jeg ikke kan beskrive det, sier Liss-Merethe Hermansen etter at det mandag ettermidddag ble klart at hun vant ankesaken etter treningsulykken på Spenst Alta. Det var Hermansens advokat Einar I. Lohne som ga henne den gode nyheten.

– Han ga beskjed for bare ti minutter siden, og det har ennå ikke gått helt opp for meg. Nå sitter jeg i bilen og lufter hodet og spør meg selv om det virkelig er sant, sa den overlykkelige altakvinnen da Altaposten snakket med henne rundt klokken 16.45.

Advokaten var optimist

I tingretten var det et tema hvorvidt treningssenteret kunne stilles ansvarlig for at Hermansen ble skadet på en spinningssykkel under et besøk på Spenst Alta for rundt fire år siden. En festebolt i setet på sykkelen knakk og Hermansen fikk store skader av fallet. Hun er i dag 50 prosent ufør.

Tingretten kom frem til at Hermansen ikke hadde krav på erstatning fra Spenst Alta, noe de begrunnet med at det ikke forelå grunnlag for ansvar.

Til Altaposten sa Hermansens advokat, Einar I. Lohne, at de forventet å vinne frem i lagmannsretten.

– Vi er enige i hendelsesforeløpet, men vil angripe jussen på en annen måte enn i Alta tingrett, sa advokaten, som åpenbart lyktes med sin strategi.

Tøffe tak

– Jeg har ennå ikke rukket å lese materialet fra advokaten min, men har tydeligvis vunnet på alle punkter, sier Liss-Merethe, som sier det oppleves som om hun har fått gleden tilbake og igjen kan møte verden med et smil.

– Det har vært fire lange år og mange tøffe tak. Hele tiden har det økonomiske vært uviktig i forhold til det prinsipielle. Jeg har kjempet ikke bare for mine egne rettigheter, men kjempet for alle medlemmene på Spenst, sier hun.

Takker Kjell

– Man skal ikke gi opp når man blir urettferdig behandlet, sier Hermansen, som nytter høvet til å rette en stor takk til sin osteopat og fysioterapeut Kjell Bjørnæs.

– For behandling og smertelinding som har hjulpet meg gjennom denne lange saken, sier hun.

Altaposten vil følge opp saken når mer informasjon blir kjent.