E6 over Kvænangsfjellet blir stengt lørdag fra klokka 08:00 på grunn av fjellsikringsarbeid ved stedet hvor det var nedfall av stein torsdag kveld. Dette opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

Falt over fangnettet

Vegvesenet skriver at steinfall i Rakkenesura på Alta-sida av fjellet, førte til at E6 ble stengt ved 23-tida torsdag. Flere mindre steiner falt over fangnettet på stedet, og det var usikkert om det var risiko for nye steinfall.

– Vegen åpnet igjen klokka 15 fredag, etter at geolog hadde vært på stedet og undersøkt fjellsida og med drone, heter det.

Spettrensk

Lørdag gjennomføres en planlagt stengning av vegen, for å fjerne løs stein i skredområdet. Statens vegvesen forklarer at et fjellrenskingslag skal blant annet foreta spettrensk av fjellet. Vegen stenger klokka 08 lørdag morgen, og vil holde stengt til arbeidet er ferdig – seinest klokka 18. Det er ingen omkjøringsveg på stedet, utenom via Finland.

– Vi beklager at dette har konsekvenser for trafikantene, men vi må gjøre dette for å sikre vegen mot flere steinfall. Arbeidet må foregå på dagtid mens det er lyst, sier byggherrevakt Karl Martin Eriksen i Statens vegvesen.

Overvåkes

Fredag kveld og natt til lørdag blir det ifølge Statens vegvesen ekstra overvåking av fjellet med lyttevakt, og dersom det er risiko for nye steinskred vil E6 bli stengt.

– Følg med på 175.no for oppdatert informasjon fra Vegtrafikksentralen, lyder oppfordringen.