Gjennom en håndfull artikler har det nazistiske nettstedet til «Den nordiske motstandsbevegelsen» satt fokus på kampen mot asylmottak i Nordlys hotells lokaler i Bossekop i Alta.

Organisasjonen er tidligere betegnet som «blant de mest militante høyreekstreme i Norden», ifølge NRK.

Haakon Forwald, representant for motstandsbevegelsen i Norge, har tidligere uttalt til NRK at «Vi anser Adolf Hitler som ett av det forrige årtusenets aller største mennesker. En kriger som kjempet og stred for den ariske rase og Europas framtid».

– Fylkesmannen forræderBrukerne av nettstedet omtaler blant annet fylkesmannen som en «forræder som fortjener å dingle» i forbindelse med at man tvang gjennom etablering av mottak i Nordkapp i Finnmark.

– Han her skulle vært kjeppjaga ut av landet sammen med denne flokken med «trengende» han har prøvd å prakke på lokalbefolkningen, ytres det videre.

Nazistene roser Altas varaordfører Ronny Berg «som for sin skepsis har blitt anklaget for rasisme og brune holdninger av SV-politiker Tommy Berg. En annen som ser «rasisme» på høylys dag, er Arbeiderparti-politiker Ole Einar Østyngen», skriver nettstedet, og sikter formodentlig til Ole Steinar Østlyngen.

Brukerne til nettstedet viser forståelse for at naboene ikke vil ha asylmottak, og flere gir sin støtte til kampen. De oppfordrer til å «legge press» på eierne av slike mottak.

– Det svake punkt er dem som blir eiere av disse asylmottakene. Disse kan folk fra de utsatte stedene legge press på, gjerne personlig, heter det.

Brukere er positive i forbindelse med artikkelen om Ronny Bergs motstand.

– Kjekt at det faktisk eksisterer mennesker med noe mellom ørene og bein i nesa til og si sin mening, til tross for sitt embete, fastholder en av brukerne.

Oppfordrer til voldDet oppfordres også til voldelig motstand.

– Dette må nordlendingene gjøre motstand mot, som rogalendingene gjorde. NOK, fastholder en bruker.

– Kjæresten min har samekniv etter militærtjeneste nordpå og den hugger godt. Frem med sameknivene, slip eggen og rydd skogen, skriver en annen.

– Hvis det er rasisme å ikke ønske en forringelse av sitt livsmiljø velkommen, da er det bare å si lenge leve rasismen, ytres det på nettstedet.

Ole Steinar Østlyngen (Ap) synes det er «helt flott» å bli trukket frem i negativ kontekst på et slikt nettsted, selv om navnet hans er skrevet feil.

– Jeg står for mine holdninger. Når det kommer til denne Breivik-gjengen, så burde vi kanskje hatt mer sensur i Norge. Slike bør ikke få ytre seg, sier Østlyngen.

Han er selv sjokkert over brune holdninger i Alta-samfunnet.

– Etter å ha snakket med folk, kommer det ofte frem at det er afrikanere som er problemet. Mange synes arbeidsinnvandring er greit, og asiater har man heller ikke problemer med. Så det handler rett og slett om sortering av innvandrere. Det er jeg skremt over, medgir Ap-politikeren.

– Vilt å bli trukket innTommy Berg (SV) blir også nevnt på nettstedet.

– Det er vilt at jeg blir trukket inn. Jeg står for mine meninger, men dette viser at vi har bra mye som må røskes opp her i landet, sier Berg.

Det er bare få måneder siden han og en rekke andre politikere i Alta mottok brev fra Folkebevegelsen mot innvandring.

Hvorfor tror du at denne saken får så mye interesse i disse organisasjonene?

– De har kanskje lite å gjøre. De ser et bål som ryker, og da hiver de masse bensin på, sier Berg, som også har møtt rasistiske holdninger og har mottatt motstandsmeldinger mot moske og asylmottak på SMS med rasistisk innhold.

– Jeg har fått meldinger om at SV ukritisk har sluppet slik pakk inn i landet, og at de har et menneskesyn hvor et liv ikke er verdt noe. Jeg har også fått meldinger om at jeg er et «jævla kommunistsvin», sier Berg.

Ikke glad for støtteVaraordfører Ronny Berg (Frp) er ikke glad for rosen han får fra fremmedfiendlige.

– Jeg har ikke fått det med meg engang, orker ikke å lese hva de skriver. Det blir helt latterlig. Selv om man er for eller imot, måten de holder på med forteller mer om dem enn om oss som omtales. Disse bør ties ihjel, sier Ronny Berg.

Han sier han er skremt over at noen får seg til å ytre slike ting.

Fylkesmann Gunnar Kjønnøy var i går ikke tilgjengelig for kommentar. Altaposten har vært i kontakt med assisterende fylkesmann Ingvild Aleksandersen, som er orientert om saken. – Vi har tiltak som iverksettes dersom vi mener at det reises trusler mot embetet og eller ansatte,  vi er i gang med å gjøre disse vurderinger, sier hun.

– Er forrædereRepresentant for Nordfront i Norge, Haakon Forwald, sier til Altaposten at dette er leserkommentarer, ikke redaksjonelt innhold.

– Vi er enige i at politikere som aktivt eller passivt støtter den pågående massinnvandringspolitikken til Norden er forrædere, men bortsett fra dette støtter vi ikke synspunktene som fremkommer i kommentarene. Vi har dog forståelse for at personer som kommenterer på Nordfront, det være seg nasjonalsosialister eller innvandringskritikere, kan uttrykke seg vulgært i sin frustrasjon over tilstanden i dagens Norge. Man kan heller ikke se bort ifra at det er meningsmotstandere som legger inn slike kommentarer for å svartmale organisasjonen, sier Forwald.

Han sier personer som kommenterer på nettsiden til Motstandsbevegelsen må følge retningslinjer, og at man modererer i etterkant.

– Skulle lesere oppdage kommentarer som de mener bryter mot retningslinjene eller som de av noen annen anledning ønsker å få fjernet, så kan de sende en e-post, noe som også fremkommer i regelverket, fastholder Forwald.

– Vulgært nivåNordfront-mannen har vanskeligheter med å forstå reaksjonen fra Ap-politiker Ole Steinar Østlyngen.

– Tror han at alt som skrives i kommentarfeltet er offisielle uttalelser fra organisasjonen? I så fall kan han bruke samme kommentar om samtlige norske aviser. Uansett, når han refererer til oss, eller våre lesere, som «Breivik-gjengen» og da indirekte insinuerer at innvandringskritikk og/eller nasjonalsosialisme er synonymt med massemorderen Breivik, så legger han seg på samme vulgære nivå som kommentarene han selv kritiserer, mener Forwald.