Robin Mortensen går inn som konstituert distriktsredaktør i NRK Finnmark etter at den sittende redaktøren, Morten Ruud, omkom i gyrokopterulykken i Finland lørdag.

Til Altaposten omtaler Mortensen hendelsen som tragisk, mest av alt for familien og de nærmeste.

– Våre tanker går først og fremst til dem. Hos oss kolleger i NRK Finnmark er det en sjokkert gjeng som sitter tilbake. Vi er knust over tapet av en fin sjef og et flott menneske. Det hele er uvirkelig og det er vanskelig å ta innover seg.

– Morten betydde utrolig mye for veldig mange. Med sitt engasjement for Finnmark, Nord-Norge og barentssamarbeidet. Han var rett og slett en knakende fin fyr, legger han til.

Regionredaktør for NRK i Nord-Norge, Tone Kunst, og distriktsredaktør Grethe Gynnild-Johnsen avbryter på grunn av den tragiske hendelsen ferien og vil reise til Alta på søndag for å møte ledere og ansatte ved NRK Finnmark.

– Vi samler de ansatte i NRK Finnmark til minnestund i dag, og åpner for en minnestund i morgen på kontoret i Alta klokken 1100 som er åpen for alle, sier Mortensen til Altaposten.

Dette vet vi så langt

  • Ulykken skjedde om lag 20 km øst for Kilpisjärvi i Finland, i området der Norges, Sveriges og Finlands grenser møtes.

  • HRS Nord-Norge fikk beskjeden om ulykken klokken 18 lørdag ettermiddag, etter at en av de involverte skal ha ringt en tredjepart som kontaktet HRS.

  • Morten Ruud var selv fører av gyrokopteret og hadde med seg en passasjer da de styrtet.

  • Årsaken til ulykken er fremdeles ukjent, men ifølge HRS skal det ha vært oppholdsvær med høyt skydekke i området.