– Vi kjøpte 50 armbånd fra Kreftforeningen med påskriften «Fuck cancer», disse har vi gitt til kundene vi har hatt i salongen her på skolen, forteller daglig leder i Hair Day UB, Andrine Helen Kjeldsberg.

På den måten har også kundene vært med å støtte det viktige arbeidet til Kreftforeninga.

Kreft skaper ofte følelser det kan være vanskelig å sette ord på og «Fuck cancer» blir for mange det nærmeste man kommer, ifølge Kreftforeninga.

Armbåndene kostet 100 kroner stykket og pengene går uavkortet til kreftforskning og til arbeidet for unge som blir rammet av sykdommen.

Hårete mål

Hair Day UB ved Alta videregående skole satte seg hårete mål da de skulle gå i gang med sin ungdomsbedrift. I løpet av 13 kundedager skulle frisørelevene  omsette for 60.000 kroner. 5000 av disse var til Kreftforeningens armbånd.

– Vi var noen kroner unna omsetningsmålet, men da alle utgiftene var betalt hadde vi fortsatt penger til gode. Disse har vi også gitt til Kreftforeningen, forteller frisørelevene.

Dermed har Kreftforeningen fått nesten 10.000 kroner fra de unge frisørspirene.

Rammer mange

Kreft rammer mange og for elevene på frisørlinja var det ikke et vanskelig valg. De ville på denne måten vise sin støtte til læreren sin, som har fått sykdommen tett inn på livet.

– Vi kjenner alle noen som er rammet og foreninga trenger penger til det viktige arbeidet dem gjør, slår ungdommene fast.

Ny hverdag

På tampen av skoleåret står frisørelevene foran en ny hverdag. Nå skal de ta i mot kundene sine ute i frisørsalongene i Alta – noen av dem har allerede fått faste kunder gjennom arbeidet med elevbedriften. For de fleste av elevene venter nå to år som lærling. To av elevene har ikke fått lærlingeplass ennå. For dem venter kanskje et tredje år på skolen.

– Vi har lært masse på skolen, forteller elevene.

– Det er definitivt ikke bare å ta saksa og klippe!