Innbyggerne i Breivikeidet, Oldervik og Vasstrand i Troms evakueres på grunn av snøskredfare.

Det har politimesteren i Troms besluttet.

– Det er grunnet sterkt økende snøskredfare at åtte boligenheter i Oldervik, tre boligenheter på Breivikeidet og to boligenheter på Vasstrandvegen evakueres i dag, skriver Troms-politiet i en pressemelding.

Evakueringen gjelder til politimesteren opphever den. Politiet varsler at det trolig vil vare de neste to døgnene.

– Tromsø kommune sørger for å tilby de evakuerte transport bort fra områdene og hotellopphold og kost for det første evakueringsdøgnet. Dette gjelder for dem som ikke kan ordne transport og/eller overnatting selv.

Det er meldt stor snøskredfare på faregrad 4 i Troms og Finnmark torsdag kveld og inn mot helgen. Det kan bli store til svært store skred som kan påvirke bebyggelse.

– Store til svært store skred ventes å løsne naturlig torsdag kveld og fredag i deler av Troms og Finnmark, skriver Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i en pressemelding.

Totalt er det ventet å komme opp mot en meter nysnø torsdag og fredag i de mest utsatte områdene. Dette vil skje i kombinasjon med kraftig vind fra nord.

– Skredene kan nå langt ut i flatere terreng og påvirke infrastruktur og bebyggelse, sier varslingsleder Emma Barfod.

Det er sendt ut rødt farevarsel for Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen, Tromsø og Indre Troms.

Politiet i Troms ber folk i distriktet følge med på vei- og trafikkmeldingene. Det er varslet veistengninger og mulige innstillinger av rutebåter.